Annonce
Sport

En tredjedel af EM-millionregnen drypper på spillerne

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
DBU scorer mindst 69 millioner kroner for EM-deltagelse. Omkring en tredjedel plejer at gå til spillerbonus.

69 millioner kroner.

Det er startbeløbet fra Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), der med sikkerhed tilfalder Dansk Boldspil-Union (DBU), efter Danmarks fodboldlandshold mandag kvalificerede sig til næste sommers EM-slutrunde.

Cirka en tredjedel af det beløb tilfalder landsholdsspillerne, der bliver udtaget for Danmark.

Det er der i hvert fald kutyme for i forbindelse med tidligere slutrunder, fortæller Kenneth Reeh, konstitueret direktør i DBU.

- Der går noget til spillerne, til udgifter og til DBU. Historisk set har det været cirka en tredjedel i hver pot, men det er ikke regnet ned i detaljen endnu i denne omgang.

- Først de næste dage går vi hardcore ned i detaljerne, siger Kenneth Reeh.

Spillernes bonusbeløb blev forhandlet på plads i forbindelse med den nye landsholdsaftale. Spillerne i truppen bliver belønnet med en startbonus for at blive udtaget, og så kommer mere på, alt efter hvordan holdet præsterer.

På samme måde får DBU flere penge fra Uefa, hver gang landsholdet scorer point eller når et nyt stadie i EM-turneringen, der blandt andet afholdes i Danmark.

Hver sejr i gruppespillet er 11 millioner kroner værd, mens uafgjort belønnes med det halve. En plads i ottendedelsfinalerne udløser yderligere 15 millioner kroner, og en kvartfinale yderligere 24 millioner kroner.

Det er penge, der falder på et tørt sted hos DBU i forhold til fortsat udvikling.

- Historisk set har vi været meget afhængige af dem. Det har været med til at opbygge vores formue og igangsætte mange tiltag. Overskuddet fra de seneste slutrunder har gjort, at vi har kunnet investere massivt i dansk fodbold.

- Så det er meget kærkomment. Overskuddet skal igen ud og arbejde og gavne udviklingen, så vi kan fastholde trykket på både herre-, dame-, drenge- og pigefodbold. Så bredden får også noget ud af det, siger Kenneth Reeh.

Hvad der konkret skal bruges penge på, kan han endnu ikke sige.

- Det skal drøftes i bestyrelsen til foråret, men pengene ryger ikke bare ned i kassen, understreger DBU-direktøren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Et vindstød væltede træet

Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Kolding

Uheld skabte massiv kø ved Kolding

Annonce