Annonce
Trekantområdet

En tur i kulturkarussellen: De unge leverer indsats for nyt tilbud

I uge 32 vil telte og aktiviteter ændre bybilledet på Nørremarken. De unge er selv med til at finde aktiviteter og deltagere.

Nørremarken: Kulturkarussellen kommer til Nørremarken i uge 32, altså starten af august. Det er et projekt, der skal bære kulturelle og kreative aktiviteter ind i udsatte boligområder og derved skabe fælleskaber blandt børn og unge.

Projektet betales af Slots- og Kulturstyrelsen med en million kroner over tre år for at fremme aktivt medborgerskab.

"Endnu et projekt", vil nogen måske sukke. Men det her er anderledes. De unge er selv aktive i det, og der er dannet en bestyrelse med syv unge fra området, som brænder for sagen. De har ikke selv gået til en fritidsaktivitet, men ønsker, at de havde fået den mulighed.

Annonce

De unge præger indholdet

- Vi har syv piger, der er ildsjæle og frontløbere og de er med til at forme indholdet, siger projektleder Maria Winther fra Xeneriet.

- Det er fedt at kunne være med til at give et tilbud , så de kan opleve et større fællesskab end bare lige dem, de går med. Der har været fodboldskole, men det er jo ikke så meget for piger, siger en af de aktive unge, Hele Raufi. Hun er 18 år og skal begynde på 3. g om et par uger på Rosborg. Hun har siddet i elevrådet, da hun gik i folkeskolen.

Hun har følgeskab i den nye bestyrelsen af Zahra Haydari på 17 år, der også skal i 3. g, men på Rødkilde. Hun er fodboldtræner for drenge i Nørremarkens forenede Sportsklubber.

Annonce

I Danmark går man til noget

- I Danmark går man til noget, og det vil være godt, at også pigerne lærer det, siger hun.

Nørremarkshallen er udvalgt til at huse aktiviteterne, fordi den ligger midt i det hele og giver mulighed for at blande folk fra de forskellige områder og boligtyper, der er i området. Der er samarbejde med forskellige, blandt andet fodboldskolen, men aktiviteterne er rettet mod dem, der ikke går til fodbold. Det kan være drama, teater, forfatterskole musik, billedkunst eller andet afhængig af interessen.


Vi håber at nå ud til nogle, der ikke plejer at være med. Vi har været rundt og fortælle om det, og jeg tror, det gør en stor forskel, at vi er med, fordi de kender os. Vi vil gerne være et godt forbillede for de børn, tilføjer Hela Raufi og Zahra Haydari.


Aldersgruppen er 4. til 9. klassetrin, og både piger og drenge er velkomne. Efter startugen vil der være regelmæssige tilbud fra Kulturkarusellen.

- Det er et projekt, vi ville have sat i gang i foråret, men så kom coronaen jo, siger projektleder Maria Winther.

De er vant til at arbejde i fællesskaber de to kommende 3. g'ere fra Nørremarken. Zahra Haydari til venstre er fodboldtræner i Nørremarkens forenede Sportsklubber, mens Hela Raufi tidligere har været med i elevrådsarbejde. Begge glæder sig over at kunne give unge mulighed for at deltage i kreative tilbud, som de gerne selv ville have haft i folkeskoletiden. Foto: Mads Dalegaard

- Vi håber at nå ud til nogle, der ikke plejer at være med. Vi har været rundt og fortælle om det, og jeg tror, det gør en stor forskel, at vi er med, fordi de kender os, siger Hela Raufi.

- Vi vil gerne være et godt forbillede for de børn, tilføjer Zahra Haydari.

- Det kan være meget nyt for de her børn at skulle gå til noget. Så er det ofte godt, at der er nogen med, som man kender og ser op til. Så bliver det lidt mindre farligt, siger Maria Winther.

Annonce

Fodboldbus på gåben nødvendig

- Det er generelt ikke så let at få de unge med. I fodboldklubben har vi derfor oprettet en fodboldbus, hvor man går rundt og henter hinanden til træningen.

Beboerne i området vil i første omgang opleve Kulturkarrusellen som nogle telte på plænen foran hallen. Temaet er "Mit aftryk min verden", og målet er at give deltagerne mulighed for at ændre sig selv og sin identitet. Der sluttes med et arrangement om fredagen, hvor der gerne må være besøg af forældre.

Der er stadig åbent for tilmeldinger.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Padelklub, hudpleje og maling: Kapitalfonde køber virksomheder for millioner i Kolding

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Kræftsyge Tanja har skreget på hjælp til sin retarderede søn i årevis: 8-årige Victor slår sine klassekammerater og kan hverken alfabetet eller tegne en sol – alligevel sidder han i en helt normal skoleklasse

Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Aabenraa

Væltet borgmester har intet hastværk: Mulighederne er jo mange og eftervederlag sikrer økonomien

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Erhverv For abonnenter

10.000 biler i døgnet er ikke til at stå for: Vil bygge tank, vaskehal og fastfoodrestaurant

Haderslev

Efter omkring 20 domme: Udvist mand begår stadig kriminalitet

Kolding For abonnenter

Børnefamilie er flyttet fra Frederiksberg og tilbage til Signes barndomshjem på landet: Nu skal de bo med alle bedsteforældre som nærmeste naboer

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Aabenraa For abonnenter

Sådan får byrådsmedlemmer tingene til at hænge sammen: Nedsat tid, hurtige ben og køb af ekstra medarbejdertimer

Haderslev For abonnenter

Tre dybt kriminelle brødre venter på at blive sendt ud af landet

Esbjerg

Flere skoleelever har behov for særlig hjælp: Forældre føler sig svigtet - og kritiserer kommunen for at glemme børnene

Annonce