Annonce
Vejen

En tur i vinens verden

Formand for Hovborg Brugsforening Mogens Nielsen inviterer til vinsmagning fredag aften. Foto: Kirsten Bruun

HOVBORG: Man kan tage på vinrejser rundt i Europa og besøge de mange vingårde, men man behøver slet ikke tage så langt i mange dage. Den 15. november kl. 19 kan man komme på vintur i Dagli’Brugsen i Hovborg.

Husholdningsforeningen og brugsen er gået sammen om en aften i vinens verden. Der bliver flere gode vine at smage på, bl.a. kan man prøve en vin til 400 kr. flasken. Man kan komme med på rundtur til flere af de lande, hvor vinene kommer fra. Der vil blive særlig fokus på de vine, der passer perfekt til jule- og nytårsmiddagene.

For at det hele ikke skal gå op i de våde varer, kan man spise lidt ost, kiks og snaks ind imellem.

De to arrangører håber, at rigtig mange vil være med til at tilbringe en kold novemberaften i vinens verden.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce