x
Annonce
Navne

En tydelig officer bliver førstemand i Haderslev

Peter Karm har haft flere ledende stillinger i Vejle Kommune. I en periode var han som økonomidirektør blandt andet konstitueret som direktør for Trekantbrand. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Den 56-årig Peter Karm fra Vejle bliver ny kommunaldirektør i Haderslev Kommune. Han glæder sig til at begynde i sit nye job den 1. april.

Haderslev: Det bliver én udefra, der bliver ny kommunaldirektør i Haderslev Kommune. 1. april er det så vidt. Da indtager den 56-årige Peter Karm fra Vejle posten som topchef i den nordligste af de fire sønderjyske købstadskommuner.

Officeren med de nordjyske rødder er pt vicekommunaldirektør i Vejle og direktør for Vejle Kommunes Økonomi, Arbejdsmarked og Sundhed og blev på den lukkede del af Haderslev Byråds møde tirsdag godkendt politisk, efter at et enstemmigt ansættelsesudvalg også havde peget på ham som ny topchef for de godt 5000 kommunalt ansatte i Haderslev Kommune.

- Jeg har et superspændende og godt job, som jeg har været i i 13 år, og jeg var egentlig ikke jobsøgende. Men da muligheden i Haderslev kom, kunne jeg ikke lade være med at søge, fortæller Peter Karm, der er både stolt og ydmyg overfor, at ansættelsesudvalget enstemmigt valgte at pege på ham til jobbet som kommunaldirektør:

- Det bliver en fantastisk og spændende opgave sammen med byrådet, ledelsen og den samlede organisation at udvikle den bedst mulige velfærd til gavn for borgere og virksomheder i Haderslev Kommune, siger han.

Annonce

Blå bog

Peter Karm er 56 år og født i Aalborg. Han har blandt andet taget HA-eksamen ved Aalborg Universitetscenter og HD-eksamen fra Handelshøjskolen i Aarhus samt en MBA-E i Ålborg. Hertil kommer en officersuddannelse ved Hærens Kampskole.

Peter Karm har siden 2007 været ansat i forskellige ledende stillinger i Vejle Kommune. Inden da arbejdede han som økonomichef og medlem af sygehusledelsen på Sygehus Sønderjylland. Peter Karm har blandt andet også en fortid som økonomichef i BYGMA-koncernen, er desuden reserveofficer i hæren og har undervist på Hærens Sergent Skole.

Privat bor han i Vejle sammen med sin kone Mette. Sammen har de to voksne børn.
Fritiden bruger Peter Karm på familien, langdistanceløb og gerningen som reserveofficer.

Tydelig ledelse

Tydelig ledelse, åbenhed, dialog og involvering er ifølge ham selv noget af det, medarbejderne i Haderslev Kommune skal forvente:

- Og så handler det om at finde en sund balance mellem visioner og ambitioner, siger han.

I første omgang vil han dog begynde med at stikke fingeren i jorden.

Haderslevs beliggenhed er noget af det attraktive ved den nye kommunaldirektørs job.

ifølge Peter Karm ligger kommunen som et krydsfelt mellem det østjyske bybånd og de sønderjyske kommuner.

- Beliggenheden er interessant, og så er Haderslev en god social og robust kommune, forklarer den kommende førstemand over telefonen.

Svigerfamilien fra Als

Selvom han stammer fra Aalborg, og det kan høres på hans dialekt, så er han ikke ukendt med landsdelen. Hans svigerfamilie er fra Als.

- Så jeg har ofte været i Sønderjylland, siger Peter Karm, der glæder sig til på første række at være med til at opleve de mange historiske begivenheder fra 9. april-markeringen, lysfesten og Genforeningen med dronningens besøg i Haderslev, som hen over foråret og sommeren kommer til at sætte sit præg på Haderslev by og kommune.

Mærkedagene er ikke ukendte for ham. Han har en fortid i forsvaret og har sporadisk været på Haderslev Kaserne.

- Jeg har gjort tjeneste på Sønderborg Kaserne, forklarer Peter Karm, der den dag i dag er reserveofficer i hæren.

Han bor i Vejle med hustruen Mette, der her har et godt job:

- Så vi har aftalt, at det i første omgang er mig, der kommer til at pendle.

Peter Karm, der stammer fra Aalborg, men i dag bor i Vejle med sin hustru, Mette, glæder sig til den 1. april at tiltræde i sit nye job som kommunaldirektør i Haderslev Kommune. Privatfoto

Glad borgmester

Borgmester H. P. Geil (V) glæder sig til samarbejdet med den nye førstemand. Han ser det som et plus, at Peter Karm har en militær baggrund:

- I Peter Karm er vi i ansættelsesudvalget enige om, at vi har fundet et virkelig godt match til Haderslev Kommune. Vi ser frem til samarbejdet med Peter Karm, der gennem sin karriere i blandt andet Vejle har skabt markante resultater. Med sin viden og alsidige kompetencer vil han kunne bidrage markant til en fortsat positiv udvikling af Haderslev Kommune. I kraft af sin militære baggrund passer Peter Karm også som fod i hose til Haderslev som forsvarskommune med mange militære arbejdspladser, siger borgmester H.P. Geil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Tønder

Tønder Festival 2020 er aflyst

Danmark

Live efter statsministerens pressemøde: Få overblikket over planerne her

Annonce