Annonce
Danmark

Skulle fremvise billeder og sms'er: Nu er en underskrift nok til at få sin kæreste over grænsen

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Hækkerup ændrer retningslinjerne for, hvornår danskere kan få deres kærester over grænsen under coronakrisen.
Annonce

Med en ændring af retningslinjerne for, hvornår borgere i Danmark kan få besøg af deres kærester fra Norden eller Tyskland, gør justitsminister Nick Hækkerup (S) det nu en del nemmere for kæresteparrene.

Det er således nu tilstrækkeligt at underskrive en tro- og love-erklæring for at få sin kæreste fra Norden eller Tyskland ind over grænsen.

Det oplyser justitsministeren til DR.

Den nye retningslinje vil træde i kræft i løbet af et par dage.

- Hvis man kommer fra de nordiske lande eller Tyskland og skal besøge sin kæreste i Danmark, skal man printe et stykke papir ud og skrive under på, at man er kærester, og så er det tilstrækkeligt, siger justitsministeren til DR.

Ændringen kommer, efter at retningslinjerne i første omgang krævede, at man som udgangspunkt havde været sammen i seks måneder.

Derudover ville politiet give borgeren en række muligheder for at bevise, at man er i et forhold.

Søndag oplyste Rigspolitiet, at det eksempelvis kunne ske ved at fremvise oplysninger om navn, bopæl og kontaktoplysninger på sin kæreste. Samtidig kunne man få mulighed for at vise mails, sms'er, opkaldslister eller billeder.

Det afstedkom kritik fra blandt andet De Radikale. Retsordfører Kristian Hegaard mente, at der var risiko for, at det udviklede sig til et "kærlighedsbureaukrati".

Han anbefalede, at tilrejsende i stedet underskriver en tro- og love-erklæring. Det er det, som nu også bliver retningslinjen efter Nick Hækkerups ændring.

Det var i sidste uge, at Folketingets partier blev enige om at lade personer med fast ophold i de nordiske lande og Tyskland krydse grænsen til Danmark, hvis de er kærester med en person med fast bopæl i landet.

/ritzau/

Artikel hos DR
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

112

Peter Madsen erkender at have fået hjælp til flugt

Annonce