Annonce
Håndbold

En uskøn afslutning på en fin SønderjyskE-sæson

SønderjyskE-træner Kasper Christensen havde en hård aften i Skjern, men sønderjyderne kan være godt tilfredse med sæsonen som helhed. Foto:Jørgen Kirk
Skjern er et stærkt hold, men SønderjyskE må trods et væld af skader være skuffet over indsatsen, da den danske mester knuste gæsterne 39-22.

HÅNDBOLD: Kønt var det ikke.

Ja, det var endda temmelig grimt.

SønderjyskE-nederlaget i Skjern var helt forudsigeligt omstændighederne taget i betragtning, men udfaldet blev en sort plet på en ellers fin sæson.

Kampen bød på tekniske fejl og brændte skud, indtil Bjarte Myrhol bragte Skjern foran. Så var kladden lavet til en kamp, som hjemmeholdet skulle vinde for at være sikker på, at de vestjyske rivaler fra TTH Holstebro ikke kunne snuppe semifinalebilletten med en sejr i Aalborg.

Tre SønderjyskE-skud på stolpen og tre Skjern-scoringer gav et signal om, hvor det bar hen. Skjern-hovederne var skruet rigtigt på til opgaven, og sønderjyderne var ikke ligefrem parat til at dø for to nytteløse point. Desuden var gæsterne for uskarpe i de gode scoringsmuligheder, de spillede sig frem til.

En føring på 17-7 ved pausen til hjemmeholdet var alt for meget på en aften, hvor SønderjyskE egentlig bare skulle runde en godkendt sæson af på acceptabel manér.

Det lykkedes ikke. Afklapsningen fortsatte efter pausen.

- Det var en elendig kamp. Batterierne var tømte, erkendte SønderjyskE-træner Kasper Christensen.

- Da modgangen ramte, havde vi ikke mere at komme med. Det var ikke en kamp, der afspejler sæsonen, sagde træneren.

Annonce

Kampen i tal

Skjern-SønderjyskE 39-22 (17-7)

Stillinger undervejs: 3-0, 6-1, 9-6, 12-7, 20-9, 24-12, 31-14, 34-15

Topscorer, Skjern: Bjarke Christensen 6, Thomas Mogensen 5

Målscorere, SønderjyskE: Mikkel Møller 6, Frederik Ladefoged 4, Arnar Birkir Halfdansson 3, Steffen Høi 2, Rasmus Bertelsen 2, Rasmus Nielsen 1, Mikkel Hansen 1, Kasper Olsen 1, Frederik Børm 1, Alexander Hansen 1

Udvisninger: Skjern 2, SønderjyskE 3

Tilskuere: 2.612

Lyse udsigter for næste sæson

Det havde han helt ret i.

Med en plads i slutspillet, to sejre, der beseglede TTH Holstebros skæbne, og en plads i pokalturneringens ottendedelsfinale, kan sønderjyderne være godt tilfreds, når de blå mærker fra Skjern er forsvundet.

- Det har været en god sæson, og vi skal være stolte over det, vi har leveret. Vi har også formået at komme ud af modgang flere gange, mente Kasper Christensen.

- Vi har spillet noget god håndbold, og vi har ført kontinuiteten videre fra sidste år. Vi kan se tilbage på halvandet godt år. Jeg synes også, vi har vist vores berettigelse i slutspillet, sagde træneren med henvisning til sejrene over TTH Holstebro, der betød, at vestjyderne ikke kom i DM-semifinalerne.

SønderjyskE får nye spillere som GOG-backen Jon Andersen og den svenske playmaker Oskar Sunnefeldt til næste sæson, og der er ingen grund til at tro, at sønderjyderne ikke igen kan være at finde blandt de otte bedste.

- Det tror jeg bestemt også på, og det er også vores målsætning. Vi har rekrutteret godt, og det er nogle gode unge spillere i en god blanding med nogle ældre spillere, sagde Kasper Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Tyven klippede ledningerne

Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Esbjerg

Mysterium om døde måger ved ny sø

Annonce