Annonce
Debat

En værdig ældrepleje

Læserbrev: Statsministerens nytårstale ramte plet med hensyn til at afbureaukratisere på ældreområdet. Derfor vil vi i SF foreslå, at seniorforvaltningen gennemgår ældreområdets egne procedurer for at sikre, at kommunen ikke er mere bureaukratisk, end det er nødvendigt. F.eks. mener vi, at den ansatte, der komme i den ældres hjem skal have ret til at formidle hjælpemidler. Der er også brug for ekstra hænder i ældreplejen. Både så der er mere tid til den ældre og til, at de dygtige ansatte kan få tid til at bruge den uddannelse, de tog for at ”gøre en forskel”. Desværre oplever mange både ældre og ansatte stress og jag og nye ansigter. Derfor er det også vigtigt med teams i hjemmeplejen.

Desværre oplever mange både ældre og ansatte stress og jag og nye ansigter

Værdighed i ældreplejen er dog mere end det. Det er også at være selvhjulpen så længe som muligt. Vi synes selv, det ville være mere værdigt at have et vaske/tørre-toilet, fremfor at skulle bruge et kald for at fortælle: ”jeg er færdig - jeg skal tørres”. Vi bliver nødt til at have fokus på, at teknologien kan være med til at sikre både værdighed for den ældre og ikke mindst mere tid til omsorg for de ansatte, som vi har manglet.

Robotstøvsugere og vaskerobotter til gulve kan give frihed eller give de ansatte tid til en snak, fordi det ikke skal indpasses i en kalender. Et vaske/tørre-toilet med mekanik, så man hjælpes op at stå, giver selvstændighed. Demente kan have behov for hjælp til at holde styr på nat og dag, så automatisk nedrullede mørklægningsgardiner, tidsindstillede lamper mv. kan være en god hjælp. Det gælder både for en træt pårørende eller den demente selv. De muligheder og udviklingsarbejde ønsker vi i et tæt samarbejde med de ældre og deres pårørende at sætte os i spidsen for. Det er for os i SF vigtigt med både en værdig ældrepleje og meningsskabende arbejdsopgaver for de ansatte. Det vil vi sætte på dagsordenen.

Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Øretæve til vores norske brødre og søstre: Den samling forbrydere burde I aldrig have tilladt at sætte fødderne på norsk fjeld

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Billund

Grindsteds debutant fik aftenens største bifald: Endnu en sejr bringer Grindsted tæt på topholdene

Fanget i politisk slagsmål om udenlandsk arbejdskraft: - Det er fuldstændig uforståeligt og uacceptabelt

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Vejen

Dyrene kommer snart tilbage: Vejen Anlægs Venner er nu en realitet

EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

Varde

Frantz og Margit har mærket interesse for at købe velkørende forretning: - Men hjertet banker for, at den fortsat skal skabe liv i hjembyen

Annonce