Annonce
forside

En væsentlig beslutning for Kolding

Læserbrev: Beslutning om lukning af havnen og beslutningsprocessen er perfekt. Det bliver nok en af de helt store og væsentlige beslutninger for Kolding bys udvikling.

En lille parallel betragtning. København var i forfald, lidt ligesom Kolding i dag, op til ca. år 1989. Den såkaldte hjemfaldspligt, jorden i København kunne ikke købes, men kun lejes, hvilket medførte, at forsikringsselskaber, større virksomheder, banker, pensionsselskaber m.m. ikke byggede i København, men i Ballerup. Københavns daværende dygtige socialdemokratiske borgmester Kramer Mikkelsen ændrede pludselig, fra en dag til en anden, hjemfaldspligten, nu kunne jorden i København købes. Det blev starten på investeringer på Københavns Havnefront og mere velstand i København. Samtidig blev de støjende og svinende havneaktiviteter nedlagt. København skulle udvikles. Det var godt politisk håndværk af Kramer Mikkelsen, at få annulleret hjemfaldspligten. I dag føler jeg lidt, det samme er sket i Kolding. Kolding drejes nu i meget positiv retning af vores byråd under ledelse af vores borgmester Jørn Pedersen. København blussede op, velstanden steg og byen blev attraktiv at bo i. Sådan vil det gå Kolding nu.

Det er aktiviteter, der giver beskæftigelse, indkomst, nye borgere og virksomheder, flere skatter o.s.v. og dermed velstand. Nationaløkonomerne taler om den såkaldte multiplikations virkning, den primære aktivitet afleder flere sekundære.

Kolding Erhvervshavn har selv accelereret denne udvikling. Med havnens tiltagende svinende og støjende adfærd, uden at tage hensyn til det samfund, som havnen er en del af, har erhvervshavnen ikke levet op til sit samfundsansvar. Samfundet vil ikke have støjende og svinende virksomheder i bynære områder, rygende skorstene uden filter, kemiaffald i naturen ect. Virksomhederne skal opføre sig ordentligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Lyset blev båret frem på Fredenshjem

Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce