Annonce
Team Esbjerg

En vanskelig mission: Team Esbjerg møder stærkt FTC-hold

Marit Røsberg Jacobsen har været rigtig stærkt spillende i de seneste mange kampe. Hendes kvaliteter bliver der i den grad brug for lørdag eftermiddag i Ungarn. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
De seneste to sæsoners danske mestre spiller lørdag kl. 16.00 udekamp i Champions League mod FTC, der vandt de to holds første møde med tre mål. I den kamp leverede Team Esbjerg dog en ualmindelig sløv præstation.

HÅNDBOLD: Team Esbjerg har præsteret på højt niveau i hovedparten af kampene i denne sæson, men i hvert fald to kampe pletter helhedsindtrykket: Den nylige kamp mod Holstebro Håndbold i ligaen og 24-21-nederlaget til et coronasvækket FTC-Rail Cargo i Champions League i oktober i Esbjerg.

Cheftræner Jesper Jensen vil ikke betegne lørdagens kamp i Budapest som et revancheopgør, for det er to ændrede hold, der mødes. Især Ferencvárosi Torna Club vil fremtræde i en forstærket udgave med nogle af Ungarns største talenter suppleret med tyske klassespillere og en tidligere hollandsk verdensmester, Antje Malestein.

- FTC er ikke et top trehold i Europa, men er til gengæld et klart top sekshold, og de har spillere, der rangerer som nummer 10-20 i verden på stort set alle pladser. Spillestilen er ung, hurtig og eksplosiv og minder om vores egen. Vi skal sætte tempo, men gøre det klogere end dem, og det bliver svært, siger Jesper Jensen i en pressemeddelelse.

Annonce

Anfører Kovacsics

Da Handball-Planet.com i sommer kårede årets unge kvindelige håndboldspiller i verden, kom den FTC’s 21-årige højre back, Katrin Klujber, ind på førstepladsen i afstemningen tæt fulgt af klubkammeraten på den anden back, Noémi Háfra, og den kommende Team Esbjerg-spiller, Henny Reistad. Til at dirigere ungdommen og blandt andre også tyske Emily Bölk har FTC anfører Anikó Kovacsics. I målet er Blanka Biró vanskelig at passere. Holdet vandt senest sin tredje Champions League-sejr i træk ved at vinde 31-27 over et ganske vist svækket CSM Bucuresti-hold, der nu er truet af ungarerne i kampen om de to direkte kvartfinalepladser.

Kampen mod Vipers Kristiansand i seneste weekend var en bonuskamp, hvor Team Esbjerg tog et point i bundstriden med SG BBM Bietigheim og RK Krim Mercator om den sidste plads i playoff-runden om at nå Champions Leagues kvartfinale.

Annonce

God forfatning

- Forudsætningen for at gå videre er, at vi opnår to point mod hver af de to modstandere, men vi kan risikere, at også de tager uventede point mod andre klubber. Derfor skal vi gøre, hvad vi kan, for at spille odds over i vores favør, gerne ved at tage point imod FTC. Det kræver, at vi kommer tilbage i holdmæssigt god forfatning og finder spillerytmen efter EM-slutrunden, siger Jesper Jensen.

Det nye på Team Esbjergs hold i forhold til den første kamp begrænser sig til Nerea Pena, der i sin lange karriere har spillet syv sæsoner for netop FTC. Foruden hendes uberegnelighed anser Jesper Jensen det som en fordel, at kampen spilles uden tilskuere. Normalt syder Elek Gyula Arena af opbakning til et hold bestående af ungarske klassespillere og blot fire udlændinge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Annonce