Annonce
Aabenraa

En varm uge venter: Badevandet er i top

Badevandet ved Aabenraa Kommunes 25 strande er i topform. Arkivfoto: Claus Thorsted
Badevandet ved alle 25 strande i Aabenraa Kommune overholder de højeste kvalitetskrav.

Aabenraa: Hvis Danmarks Meteorologiske Institut får ret i dets forudsigelser, så venter der en varm uge forude med temperaturer, der kan nå eller passere de magiske 25 grader, som er kriteriet for et dansk sommerdøgn.

Det skal nok lokke mange mennesker til stranden, og vælger man en af de 25 strande i Aabenraa Kommune, er der ingen grund til ikke at hoppe en tur i bølgen blå. Vandet ved samtlige strande får nemlig absolut topkarakter.

- Den sidste måling viser, at badevandet ved vores 25 strande overholder de højeste kvalitetskrav, siger Tine Fricke, der er teamleder for Natur i Aabenraa Kommune.

Analytisk inddeles badevandskvaliteten efter fire kategorier. Udmærket, god, tilfredsstillende og ringe. På intet tidspunkt i årets sæson har badevandet i Aabenraa Kommune været under grænseværdien for den højeste kategori.

- Folk kan roligt hoppe i vandet ved kommunens strande, konstaterer Tine Fricke nøgternt.

Annonce
Folk kan roligt hoppe i vandet ved kommunens strande.

Tine Fricke, Aabenraa Kommune

Det kan variere

Det er ikke hvert år, at Aabenraa Kommune kan prale af, at badevandet overholder de højeste kvalitetskrav ved samtlige strande. For to år siden blev kommunen eksempelvis nødt til at indføre badeforbud i en periode på Sønderstrand i Aabenraa, efter at analyser af badevandet viste et for højt bakterieindhold efter flere store regnskyl.

Omvendt er det heller ikke decideret usædvanligt.

- Det er ikke usædvanligt, men det kan selvfølgelig variere, siger Tine Fricke.

Generelt frarådes det dog at bade et døgn efter længerevarende regnskyl. Kraftig regn kan nemlig betyde, at kloaksystemerne overbelastes, så spildevand løber ud i åerne og derfra ud i havet.

I Aabenraa Kommune bliver der taget prøver af badevandet med jævne mellemrum.

- Vi tager 20 prøver på Sønderstrand, 14 prøver på de andre Blå Flag-strande og lidt færre på kommunens øvrige strande, siger Tine Fricke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce