Annonce
Billund

En vinterhilsen fra fælleshaven i Sdr. Omme

Formand Mikkel Henriksen fra Sdr. Omme Spejderne og formand Gitte Madsen fra Sdr. Omme - Filskov 4H tager mod en blodbøg fra efterkommerne af fængselsbetjent Henning Jensen. Privatfoto

Læserbrev: Udenfor er det koldt og stille, men inden længe vil foråret pible frem og luften bliver fyldt med lyde og dufte.

2021 blev året, da haven blev indviet, taget i brug og blomstrede, men historien starter længe før. En tanke bliver til idé og handling på samme måde som et frø, som får vand og næring og derved spirer og slår rod.

For tre år siden blev Sdr. Omme - Filskov 4H opmærksomme på projektet ”4H FællesHaver”, og allerede en måned efter havde vi fået reserveret en plads i projektet. Første udfordring var at finde en lokation, da klubben ikke har råderet over et geografisk sted.

Annonce

I 2018 fik Sdr. Omme Spejderne en naturgrund i Holdgårdsparken som en gave fra efterkommerne af fængselsbetjent Henning Jensen. Grunden var et tilgroet vildnis og med mange høje træer, og derfor var spejderne i gang med at ideudvikle, hvad man ville lave på grunden.

Spejdere og 4H´ere deler glæden ved friluftsaktiviteter og natur, og derfor var det oplagt at spørge om et samarbejde var en mulighed, og i maj 2019 sagde spejdernes bestyrelse ja til et samarbejde.

Foran lå også et kæmpe arbejde med at rydde dele af grunden til have, og i oktober 2019 startede frivillige fra begge foreninger med at fælde træer, og det krævede mange kræfter og mange timer gennem vinteren.

Når projektet blev fremlagt, fik det positiv respons, og det var glædeligt, at Sdr. Omme Landsbyråd gav projektet en anbefaling, og i januar 2020 fik vi støtte fra strategipuljen i Billund Kommune. Nu havde projektet virkelig spireevner.

Et udendørsprojekt kan rammes af vind og vejr, men corona gjorde det også svært at gøre noget sammen. Men heldigvis kunne planlægningen fortsætte. Der kom tilsagn om støtte til projektet fra Ole Kirks Fond, Nordea Lokalpulje og Trygfonden. Og i juni 2020 fik vi et tilskud fra Landdistriktspuljen, og nu kunne vi realisere projektet.

I efteråret 2020 startede arbejdsdagene igen for de mange frivillige. Der blev ført vand til grunden og sandpude blev lavet, og midt på vinteren blev bålhytten opført.

I foråret 2021 kunne fælleshaven få liv af børn og unge. Der blev bygget højbede, sået, plantet og lavet mad over bål. Hen over sommeren kunne spejdere og 4H´ere nyde det grønne fællesskab. Vi havde skabt et sted for masser af læring i naturen.

Nu ligger haven/naturgrunden stille i vinterhi og venter på, at vi kommer derud. Lad os håbe at 2022 bliver et år med de rigtige mængder af regn og sol og med masser af glæde og fællesskab.

Annonce
Billund For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Billund

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Billund

Grindsteds debutant fik aftenens største bifald: Endnu en sejr bringer Grindsted tæt på topholdene

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Varde

Frantz og Margit har mærket interesse for at købe velkørende forretning: - Men hjertet banker for, at den fortsat skal skabe liv i hjembyen

EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

Annonce