Annonce
Sport

End ikke Nicki P. kunne stoppe Region Varde

Holsted Tigers tog onsdag aften imod Region Varde. Arkivfoto: Jacob Schultz

Region Varde hentede onsdag aften to point, da holdet gæstede og besejrede Holsted Tigers. Hjemmeholdets Nicki Pedersen gjorde med 23 point ellers, hvad han kunne, for at sikre sit hold sejren.

Speedway: Region Varde forsvarede onsdag aften sin førsteplads i speedwayligaen, da holdet hentede to matchpoint i en bekvem sejr over lokalrivalerne fra Holsted Tigers.

Forud for matchen modtog Holsted Tigers Nicki Pedersen både blomster og klapsalver for sin sejr i weekendens VM-grandprix i Sverige.

23 point blev Nicki Pedersen noteret for.

Det var ellers udeholdet Region Varde, der sad på det meste af kampen. Holdet kom på et tidspunkt foran med 16 point.

Holsted Tigers forsøgte at tippe matchen med Nicki Pedersen som joker, men det lykkedes ikke, og opgøret endte 41-46.

Annonce

Opgøret i tal

Holsted Tigers - Region Varde 41-46 (3-3, 4-8, 6-12, 11-19, 15-21, 17-25, 20-28, 21-33, 36-45)Holsted Tigers: Nicki Pedersen 23, Rasmus Jensen 9, Nicolai Klindt 7, Michael Palm Toft 1, Sam Jensen 0, Martin Steen Hansen 1Region Varde Elitesport: Mads Korneliussen 14, Thomas Jørgensen 10, Mikkel Bech 9, Troy Batchelor 7, Mads Hansen 6, Michael Thyme kørte ikke.

Nicki P. med overskud

Holsteds Nicki Pedersen kom bedst fra start og kørte sikkert tre point hjem i første heat.

Men én mand kan som bekendt ikke vinde det hele selv - end ikke Nicki Pedersen. Resten af opgøret sad Region Varde herefter mere eller mindre på og foretog sig en fornuftig pointhøst i samtlige heats.

I sjette heat ved stillingen 16-21 foretog Holsted Tigers en udskiftning, da man satte Nicki Pedersen, der havde kørt meget overskudsagtigt i sine to første heats, ind som taktisk reserve.

I dette heat osede han om muligt endnu mere af overskud. I det sidste sving sendte han en jublende arm i vejret efter første omgang, efter anden omgang kiggede han bagud og rystede efterfølgende på hovedet, mens han passerede målstregen kørende på baghjulet.

Stærk holdpræstation gjorde forskellen

Nicki Pedersen fik rig mulighed for at vise sine evner frem denne aften.

I heat 11 var han og Holsted Tigers bagud med 22-38, og den tredobbelte verdensmester blev sat ind som joker.

Han sikrede holdet seks sikre point, og det var på mange måder en fin aften for Holsted-køreren, der blot satte point til i et enkelt af de syv heats, han kørte.

Det var dog langt fra nok til at sikre Holsted Tigers sejren, for på modstanderholdet havde de ikke kun én kører, der kunne køre point hjem.

Og det var i sandhed forskellen på de to hold i onsdag aften i Holsted. Region Varde havde ingen kørere, der hentede færre end seks point i matchen, mens Holsted Tigers havde to kørere, der fik ét point hver.

Matchen endte 41-46, og Region Varde kunne dermed forlade Moldow Speedway Arena to point rigere.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce