Annonce
Aabenraa

Endelig afklaring: Brand & Redning må nøjes med Aabenraa

Det bliver her - på Kallemosen 20 i Aabenraa - at Brand & Redning Sønderjylland får hjemme. Førsteprioriteten var ellers at blive boende permanent hos Beredskabsstyrelsens tekniske skole i Tinglev. Foto: Bo Nielsen
Brand & Redning Sønderjyllands politiske bagland - Haderslev, Aabenraa og Tønder kommuner - har kæmpet en lang, men forgæves kamp. Derfor flytter beredskabet nu fra Beredskabsstyrelsens tekniske skole i Tinglev.
Annonce

Aabenraa: Det lå lige for, at det skulle være permanent, da Brand & Redning Sønderjylland i 2016 flyttede ind i pavilloner hos Beredskabsstyrelsen Tekniske Skole i Tinglev. Ja, faktisk var det på opfordring, fordi kommunerne fik besked på at oprette færre beredskaber og øge samarbejdet med det statslige beredskab.

Haderslev, Aabenraa og Tønder kommuner gik sammen om Brand & Redning Sønderjylland, og flyttede ind en en pavillon ved siden af statens beredskabsskole i Tinglev.

Men historien bliver en anden: Brand & Redning Sønderjylland flytter nu fra Tinglev og ind i en kommunal bygning i tilknytning til brandstationen i Aabenraa.

- Fagteknisk er det en god løsning, som er truffet på baggrund af en anbefaling fra Lars Møldrup (nu forhenværende beredskabsdirektør, red.). Når det nu ikke kan blive den absolut bedste løsning, at man flyttede ind i Tinglev, så er det en løsning, Brand & Redning har peget på, siger Thomas Andresen (V), som ud over at være borgmester i Aabenraa også er næstformand i Beredskabskommissionen.

Thomas Andresen lægger dog ikke skjul på, at han undrer sig over forløbet. Der var tale om, at brandsamarbejdet gerne ville rykke ind på første sal i en bygning, hvor der i dag er værelser til overnattende kursister. De værelser skal erstattes under alle omstændigheder. Det betyder, at skolen skal bygge nyt, og prisen for det ville Forsvarsministeriet skubbe over på Brand & Redning Sønderjylland, som så ville få en langt højere husleje end den, de ellers skulle betale for kontorfaciliteter.

Annonce

Skuffet borgmester

- Hvor der havde været en vilje, havde der også været en vej. Jeg mener stadig, forsvarsministeren (Trine Bramsen (S), red.) burde have gjort mere ved sagen og fået den løst, siger Thomas Andresen.

Beredskabsstyrelsens tekniske skole og Brand & Redning Sønderjylland var enige om fordelene ved at bo på samme adresse, men styrelsen havde ikke økonomi til at bygge nye værelser uden hjælp fra Christiansborg. Og ja, samtidig må Beredskabsstyrelsen ikke investere i bygninger, der ikke skal anvendes til styrelsens eget formål.

Brand & Redning Sønderjylland har materiel i Aabenraa, men Thomas Andresen havde gerne set, der var mulighed for en daglig lugt af røg og et tættere fagligt samarbejde, men han er fortrøstningsfuld.

- Vi har stadig et nært samarbejde med skolen i Tinglev. Der er lavet en samarbejdsaftale, fordi vi med vores frivillige brandmænd fortsat bruger skolen til øvelser og uddannelse, forklarer han.


Hvor der havde været en vilje, havde der også været en vej.

Thomas Andresen (V), borgmester i Aabenraa og næstformand i Beredskabskommissionen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vis samfundssind og sig ja til nålen

Kolding For abonnenter

Ejvind er ny holdkaptajn for indsamling af  julehjælp til fattige børnefamilier:  248 har allerede søgt om mad og gaver

Annonce