Annonce
Varde

Endelig: De tyske turister vender tilbage

Gensynsglæden er stor hos Helle Møller Mikkelsen og Jari Christensen, Campingcrew, der sammen driver tre campingpladser ved Vesterhavet, nu hvor campister fra udlandet igen kan nyde sommeren i Danmark. PR-foto
De tyske turister er på vej tilbage til stor glæde for landets campingpladser. Der er dog fortsat ledige campinghytter i hele sommerferien til dem, der ikke har booket ferie endnu.

Houstrup: Guten Tag, lyder det nu atter på de danske campingpladser. Gensynsglæden er stor, både for campisterne og campingpladsejerne, som sidste sæson måtte se langt efter campingvogne og autocampere med den sort-gul-røde trikolore på bagsmækken. Det oplyser DK-camp i en pressemeddelelse.

- Nu er de dog endelig på vej tilbage, i takt med at coronarestriktionerne lempes på begge sider af den dansk-tyske grænse, konstaterer Jari Christensen, næstformand i DK-camp, som repræsenterer mere end halvdelen af landets campingpladser.

En rundspørge blandt foreningens medlemmer viser, at 61 procent oplever flere udenlandske gæster og bookinger de seneste par uger. Det er blandt andet tilfældet hos Helle Møller Mikkelsen og Jari Christensen, Campingcrew, der sammen driver tre campingpladser ved Vesterhavet: Houstrup Camping, Nymindegab Familie Camping samt Tipperne Camping & Hytter.

Annonce

Tyskernes andet hjem

- De tyske stamgæster er så glade for at komme tilbage til deres zweite Wohnzimmer (andet hjem, red.), fortæller Helle Møller Mikkelsen.

De første er allerede flyttet ind på DK-camps campingpladser, og flere melder deres ankomst i de kommende uger. Virksomheden oplever også, at flere af de udenlandske gæster begynder at indløse de tilgodebeviser, som de har fra de bookinger, der måtte aflyses på grund af rejserestriktionerne i 2020.

- Tyskerne er utroligt glade for Danmark, som de generelt oplever som et mere afslappet samfund, siger Helle Møller Mikkelsen.

Aktuelt glæder de sig over, at de ikke skal gå med mundbind her i landet.

Hovedparten af campisterne på landets campingpladser er danske, men tyskerne indtager en sikker andenplads i følge Danmark Statistik. I 2019 bookede de tyske campinggæster knap 144.000 overnatninger i Danmark, svarende til 12 procent af alle overnatninger på de danske campingpladser. I 2020 stod de tyske campister for blot 23.000 overnatninger, svarende til sølle 2 procent.

Selv om de udenlandske campister er på vej tilbage, er der stadig både ledige hytter, campingvogne og teltpladser på en del af landets campingpladser til dem, der foretrækker at bestille ferie med kort varsel.

Annonce
Varde For abonnenter

Husorkestret med en pianist på 98 år laver et værre spektakel – og de elsker det

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Chefredaktør fra Tønder døde af kødædende bakterie: Nu fortæller hans kone, hvorfor hun sagde ja til at medvirke i dokumentar

Erhverv For abonnenter

Iværksætter i vild vækst: Her kører direktøren ud til medarbejderne og griller hamburgere og hotdogs

Esbjerg

Koster mere end 500 millioner kroner: Danmarks største havn får grønt lys til at blive endnu større

Sydjylland

Unge benzinbøller terroriserer Sønderjylland: Nu beder politiet forældrene om hjælp

Sønderborg

1000 mennesker, latter, taler og komik: De frivillige blev hyldet med tre priser og stor fest

Sydjylland For abonnenter

Ninna er kok og knokler op til 50 timer om ugen: Kro er tvunget til at holde lukket flere dage

Varde

Hør og se Husorkestret give et nummer – pianisten er 98 år

Kolding

Se alle billederne: - Disse biler har ikke været samlet noget sted i Europa i meget lang tid

Esbjerg

Lokal erhvervskomet begyndte som butikselev hos Jysk: Nu får han ansvaret for 26.500 ansatte i Lars Larsens livsværk

Kolding

Politiet efter genåbning af nattelivet: - Vi kan godt mærke, at der er flere unge mennesker, der skal lære at være i byen

Varde For abonnenter

Faktatjek: Har en sosu-assistent virkelig kun seks timers praktisk arbejde om ugen?

Tønder

Hundredevis af Lego-byggere samlet: Se nogle af deres vilde modeller her

Annonce