Annonce
Trekantområdet

Endelig: Fredericia Esport kom i gang

12-årige Victor Brodersen var med til den første træningseftermiddag med Fredericia Esport. Foto: Klaus Madsen
Mandag bød Fredericia Esport velkommen til foreningens første træning i de nye lokaler på Bülows Kaserne. De yngste spillere fik lov til at indvie computerne med de første "kills".

Fredericia: Endelig skete det.

Efter cirka et års tilløb bød Fredericia Esport medlemmerne velkommen i de nye lokaler på Bülows Kaserne, da 16 spillere satte sig foran tastatur og skærme mandag eftermiddag.

- De er megafede, lød det fra 12-årige Victor Brodersen.

Han er kommet med i den nystiftede forening og var vild med muligheden for at spille Fortnite sammen med andre, med gode computere og med hjælp fra et par dygtige, unge trænere.

- Jeg spiller meget computer, og det er fedt, at man kan komme her og blive bedre. Det kunne være fedt at komme til at spille på et hold og vinde nogle store turneringer, lød det fra Victor Brodersen.

Annonce
Jeg er selv god til Fortnite, og det er hyggeligt at komme her og hjælpe. Drengene lærer også noget socialt, når de sidder her sammen. De lærer at håndtere, når de taber. Så er det jo pinligt at råbe højt, når man sidder sammen med de andre.

Tobias Bech, 15 år, hjælpetræner

Stærke computere

Fredericia Esports formand Peter Bech havde også et stort smil fremme. Bestyrelsen bag foreningen har arbejdet på højtryk for at gøre lokalerne klar. Fredericia Esport råder over 1000 kvadratmeter. Et stort spillelokale og et mindre lokale til bootcamp var klar til spillerne, og at dømme efter deres reaktioner var udstyret i orden.

- Det er utroligt lidt brok, jeg hører. Computerne virker til at være stærkere end dem, de fleste af drengene har derhjemme, sagde Peter Bech.

Fredericia Esport har haft 100 interesserede skrevet op, som var klar til at melde sig ind. Men på første træningsdag havde Peter Bech ikke overblik over, hvor mange der havde gjort det.

- Vi har lige en kapacitet til 175 medlemmer på en uge. De kommer mellem klokken 16 og 22. I dagtimerne bliver der åbent for skoler og institutioner, fortalte Peter Bech.

Planen er, at flere computere op end de 30, der er i brug nu. Og så bliver der plads til endnu flere. Indtil videre tilbydes spillene Fortnite, League og Legends (LOL) og Counterstrike (CS).

Mandag var der to hold med Fortnite, som blev spillet fra klokken 16 til 19 - og igen fra klokken 19 til 22.

Hvad mere kan man ønske sig?

24-årige Frederik Holst fra Fredericia har også arbejdet med at få klubben i gang.

- Rammerne er til, at det bliver et af de fedeste steder i Danmark. Vi kan mærke også, at folk gerne vil os i Fredericia. Der er gode lokaler, det ligger centralt og tæt ved stranden. Hvad mere kan man ønske sig, spørger Frederik Holst.

Mens foreningen havde sin allerførste træning nogensinde, forberedte han en anden milepæl for klubben. Han er træner for klubbens elitehold Fortress, som netop er rykket op i Danmarks bedste liga i spillet LOL. Og netop mandag aften spillede holdet sin første ligakamp.

Nogle af de yngste medlemmer var med til at indvie lokalerne. Der er to trænere, og desuden gik 15-årige Tobias Bech også rundt og gav tips i spillet Fortnite. Foto: Klaus Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];