Annonce
Læserbrev

Endelig kan skoler droppe de nationale test

Læserbrev: Endelig er det slut med test-stressede børn. Slut med udenadslære hen mod en test. Slut med at spilde børns og læreres tid. Farvel til de nationale test, som vi kender dem.

I SF har vi altid været modstander af de nationale test. Det samme har lærerne og mange forældre. For de nationale test giver ikke et retvisende billede af de enkelte elevers faglige niveau, lærerne kan ikke bruge dem som pædagogisk redskab, og samtidig oplever mange børn, at testene er et pres.

Aftalen om nationale test er et resultat af benhårde forhandlinger. Vi er landet på et kompromis. Havde vi i SF 90 mandater, havde vi sat dem helt i bero, indtil et nyt, meningsfuldt pædagogisk værktøj var klar. Vi mener stadig, det er godt, at de fleste skoler nu kan fravælge at gennemføre dem, og det opfordrer jeg skolerne ude i kommunerne til at gøre.

Med den nye aftale, afskaffer vi de nationale test med salamimetoden. Lag for lag vil meningsløse test nu blive luget ud af den danske folkeskole. Først bliver testen frivillig for hovedparten af skolerne, og næste år kan vi forhåbentlig afskaffe testene i deres nuværende form fuldstændigt. Det er en milepæl i nyere dansk skolepolitik. Nu rykker vi i den rigtige retning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Johnny fulgte lysten til et anderledes hjem: En rund drøm af et hus

Annonce