Annonce
Aabenraa

Endelig kunne mandfolk give gas: Granvoksne cykelryttere gav den fuld smadder

Deltagerne i "Mandfolk på MTB i Hovslund" var begejstrede over endelig at kunne dyrke motion og socialt fællesskab i det fri. Foto: Timo Battefeld
De var ikke køer sluppet fri på græs, de var granvoksne mænd sluppet løs på mountainbike, men glæden var den samme, da Hovslund GF bød på "Mandfolk på MTB". Borgmesterkandidater var begejstrede. Og det blev bemærket, at lokale kræfter demonstrerede for en cykelsti.

Hovslund: Endelig. Køligt, men smukt forårsvejr. Skøn natur. Mænd i mandfolke-klassen kunne lørdag nyde naturen fra deres to-hjulede følgesvend – en mountainbike – da de tog del i ”Mandfolk på MTB i Hovslund”. 24 var med, fordelt på et begynderhold og et hold for de let øvede. De udnyttede, at det covid-19-bestemte forsamlingsforbud er hævet til 25.

- Det var helt fantastisk. Skønt, at man kunne køre i et fællesskab. Det virkede jo næsten helt  "normalerweise" (som før covid-19, red.), hvor man kunne være en flok gutter, der cyklede af sted, sagde Michael Dyhrberg Lau, der er næstformand i Hovslund GF, da han var kommet i mål.

- Det var koldt, men alle havde ja-hatten på, opsummerede Michael Dyhrberg Lau.

En af de lokale, som havde iklædt sig ja-hatten, var 44-årige Esben Lauridsen.

- Det var fint. Jeg var med på begynderruten, så det var en afslappet tur, hvor det ikke gik så stærkt. Det var meget tilpas, så vi kunne snakke lidt, mente Esben Lauridsen, der ikke tidligere har dyrket cykling på den store klinge.

- Jeg har cyklet med børn til skole og lidt i det små, men ellers har jeg ikke cyklet det helt store, sagde han.

Det kan måske ændre sig nu.

- Altså, vi har da planlagt, at der skal være en cykeltur i kirketiden om søndagen, hvor jeg regner med at skulle deltage, sagde Esben Lauridsen.

Annonce

Borgmesterduel

Mandfolkeløbet i Hovslund indeholdt også en borgmesterduel. Eller i hvert fald stillede borgmesterkandidaterne fra byrådets to største partier til novembers kommunalvalg også til start.

- Jeg tror egentlig bare, vi alle længtes efter at komme ud. Som køer, der kommer på græs. Ikke kun, at vi som politikere kunne komme ud, men også de frivillige kræfter, der havde set frem til at tage banen i brug, kunne komme ud at cykle, sagde borgmester Thomas Andresen (V), som har en cykel, men ellers ikke bruger overdrevet mange timer på den.

Vejen til smil var kort, da cykelhjelmene blev spændt til en tur på mountainbike i Hovslund. Foto: Timo Battefeld

- Jeg er mere løbe- og gåtypen, men det har nok noget med tid at gøre. Jeg har det bedst med at blive forholdsvist hurtigt træt. Cykling tager lidt mere tid, og den har jeg ikke så meget af, forklarede Thomas Andresen, der ikke kunne huske, hvornår han sidst har kunnet deltage i et offentligt arrangement i denne covid-19-tid.

Socialdemokraternes gruppeformand og borgmesterkandidat satte også pris på motionen i Hovslund.

- Det var et hammerhyggeligt arrangement, og der var rigtig god opbakning. Jeg var glad for at være med, sagde Erik Uldall Hansen, der er den lykkelige ejer af en mountainbike.

- Jeg plejer at sige, at jeg tror, det er en enkeltstartscykel, jeg har købt. For den har kun kørt en enkel gang. Nej, pjat. Jeg ville så forbandet gerne ud at cykle noget mere, men jeg kan ikke finde tid til det, fortalte Erik Uldall Hansen.

Socialdemokratiets gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen (yderst til venstre), var også med på cykelturen i Hovslund. Foto: Timo Battefeld


Annonce

Succes uden tarteletter

De to borgmesterkandidater kunne også notere en opfordring til dem undervejs. Flere steder langs ruten kunne man opleve markeringer af ønsket om en cykelsti mellem Øster Løgum og Hovslund.

- Det foregik stille og roligt, og de heppede på os, når vi kom forbi. Jeg synes, det var en rigtig god måde at gøre opmærksom på deres ønske, lød det anerkendende fra Thomas Andresen.

Serveringen af tarteletter efter cykelturen var aflyst på grund af covid-19-restriktioner, men arrangementet var alligevel en stor succes, lød det fra DGI, der var repræsenteret på ruten i Hovslund.

- Det var fedt. Fuldstændig som "Mandfolk på MTB" skal være. God stemning, god humor og glade mennesker, og så synes jeg, det var megastærkt at borgmesteren og Socialdemokratiets spidskandidat var med på turen, sagde Carsten Jensen, som er idrætskonsulent i DGI Sønderjylland og DGI Sydvest med ansvar for landevejscykling og mountainbike.

Opbakningen til deltagerne i "Mandfolk på MTB i Hovslund" fejlede bestemt ikke noget. Foto: Timo Battefeld

Og så foregik alt efter gældende covid-19-restriktioner, noterede han sig. Samtidig med at Hovslund kunne følge op på en tendens.

- "Mandfolk på MTB" har været en succes i hele landet. Jeg tror, det efterhånden er 55 steder, man har taget projektet op. Der er mange, der gerne vil dyrke det sociale fællesskab og have det sjovt på en cykel, understregede Carsten Jensen.

Det kan de skrive under på i Hovslund.


Det var vældigt hyggeligt, at man kunne mødes igen og snakke med andre end de sædvanlige, selvom det var lidt køligt i dag.

Esben Lauridsen, deltager i "Mandfolk på MTB"


Mandfolk på MTB

  • "Bevæg dig for livet – Cykling” er en udløber af "Bevæg dig for livet"-visionen mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI, TrygFonden og Nordea-fonden. Ønsket er at udbrede cykling, så endnu flere kan opleve glæden ved at være en del af cykelsporten, cykelmiljøet og klub- og foreningslivet.
  • Hovslund GF har fået 29.000 kroner i støtte fra DIF og DGI's foreningspulje. Dermed kunne foreningen købe fire mountainbikes, som er beregnet til udlån.
  • Hovslund GF havde planlagt en premiere til den 9. januar på tilbuddet ”Mandfolk på MTB i Hovslund”, men den måtte aflyses.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

28-årige Linette er chef for område med 260 medarbejdere i Sydbank: - Jeg har flere gange oplevet, at folk tror, jeg er assistenten

Varde For abonnenter

Forældre skuffede over tilsyn fra Arbejdstilsynet i asbestsag

Annonce