Annonce
Aabenraa

Endelig: SønderjyskE-kvinder fik deres revanche

Leonora Demaj var i lødagens udekamp mod Bjerringbro farlig både på skud ude bagfra og på gennembrud, og med sine syv mål blev hun da også kåret som kampens spiller. Arkivfoto: André Thorup
SønderjyskE's håndboldkvinder slog på udebane Bjerringbro FH 27-22. Rutinen slog til, da det begyndte at brænde på.

Bjerringbro: Det var ekstra langt mellem Bjerringbro og Aabenraa onsdag aften den 17. april.

Sådan føltes det i hvert fald for SønderjyskE-cheftræner Olivera Kecman og hendes spillerne, efter de højst skuffende havde tabt til hjemmeholdet og dermed endnu en gang sat muligheden for at rykke op i ligaen over styr.

Lørdag var stemningen anderledes festlig i SønderjyskE-bussen. Med en sejr på 27-22 var revanchen i hus, der står nu fire point efter to kampe på kontoen, og der var ingen, der behøvede at sidde og trykke sig ned i sædet, fordi de ikke havde bidraget til sejren i det midtjyske.

- Vi havde det sådan, at den kamp bare skulle vindes, så vi kunne få rystet skuffelsen fra sidste sæson af os, og vi vandt på flot kollektivt spil, forklarede Olivera Kecman kort efter slutfløjtet i Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter.

Annonce

Kampen i tal

Bjerringbro FH - SønderjyskE 22-27 (11-15)

Stillinger undervejs: 5-5, 7-10, 10-12, 12-18, 16-21, 22-23.

Topscorere Bjerringbro: Eline Osland 6, Line Gyldenløve Kristensen 6 (2).

SønderjyskE: Leonora Demaj 7, Caroline Rasmussen 5 (2), Sofie Schelde-Rasmussen 4, Camilla Aastrup 3, Helena Rut Örvarsdottir 3, Sandra Wrede 2, Louise Andresen 1, Ljubica Pavlovic 1, Celina Hehnel Hansen 1.

Udvisninger: Bjerringbro 3, SønderjyskE 2.

Tilskuere: 300.

Alle fik spilletid

Hun havde især ros til forsvarsspillet, som havde haltet noget i premierekampen mod Roskilde Håndbold for en uge siden.

- Jeg var ikke tilfreds med forsvarsarbejdet i den kamp, så det har vi arbejdet med i ugens løb, og i dag tog de virkelig fat. Det var en rigtig, rigtig god præstation. Det var forsvaret, der gav os sejren, lød analysen af indsatsen, der nu heller ikke i den modsatte ende var noget at kimse ad.

Her fik cheftræneren og den nye assistent, Martin Ritto, alle bragt i spil.

- Det var dejligt endelig at have mulighed for at skifte ud, og de bidrog alle med noget, forklarede Kecman, der stadig har sidste sæsons topscorer, Celina Hansen, på skånekost, fordi hun har lidt problemer med et knæ. Rutinen fornægtede sig dog ikke, da der var brug for den.

En hård start

- Vi sætter Celina ind, da Bjerringbro får reduceret til 22-23 med seks minutter igen. Da er vi i en lille krise, som vi heldigvis får knækket, fordi Celina lige laver en tre-fire gode ting, opsummerede cheftræneren afslutningen på kampen, der jo altså endte med en komfortabel sejr på fem mål.

SønderjyskE spiller næste gang lørdag den 21. september på hjemmebane mod DHG. Endnu et af de hold, Olivera Kecman forventer kommer til at spille med i toppen:

- Jeg synes, vi i forhold til nogle af de andre hold har en lidt hård start med tre kampe mod andre tophold. Så det er dejligt at have fire point allerede.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce