Annonce
Sport

Endelig to sejre i træk: Energy dukkede mestrene efter stærk præstation

Brady Austin fik torsdag aften debut for Esbjerg Energy mod Aalborg Pirates. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

I næsten 59 minutter kunne hverken Aalborg Pirates eller Esbjerg Energy få pucken i nettet torsdag aften. Så dukkede formstærke Max French op og sikrede Energy en flot sejr.

Forløsning: Så lykkedes det endelig. Energy hentede torsdag aften for første gang siden midten af oktober en sejr efter en sejr, og det skete endda efter en stærk præstation mod de danske mestre.

Brady Austin var blevet spilleberettiget for Energy, og han gled direkte ind i førstekæden som backmakker til også relativt nyankomne Brett Bellemore, og det var straks en succes. Esbjerg Energy lukkede i hvert fald fuldstændig ned for Aalborg Pirates' ellers så stærke offensiv, der har scoret mål efter behag i denne sæson. Torsdag aften kunne piraterne kun præstere sølle 16 skud på mål, og ingen af dem gik altså ind bag Mathias Seldrup i målet hos Energy.

I den anden ende havde Energy det også svært og kunne ikke udnytte hele syv overtalsperioder til at få lavet det forløsende mål. Med kun halvandet minut tilbage dukkede hattrickhelten fra Rødovre-kampen, Max French, dog op og satte pucken i nettet til en smal Energy-sejr.

Det var en flot og vigtig sejr for Mark Pedersons tropper, der måske kan vise sig at blive vendepunktet.

Annonce

Kampen i tal

Aalborg Pirates - Esbjerg Energy 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)


  • Mål: 0-1 Max French (58.33/assist: Mark Derlago & Brett Bellemore)
  • Udvisninger: Aalborg 7x2 min+1x10 min, Esbjerg 4x2 min
  • Tilskuere: 2177
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce