Annonce
Sport

Endelig vandt Esbjerg Energy igen: En alt andet end sort fredag

I modsætning til i tirsdags brugte Esbjerg Energy fredag aften sine kræfter på den rigtige måde. Foto: Chresten Bergh

Esbjerg Energy hentede en tiltrængt sejr mod Herlev. Christian Wejse lyste op med to scoringer. Og det var ikke den eneste gode nyhed denne fredag aften.

3-2 over Herlev er i sig selv ikke noget at falde i svime over, men når man tager i betragtning, hvad Esbjerg Energy har budt sig selv og sine fans i de seneste uger, var det såmænd opmuntrende nok.

Det var koncentreret, det var disciplineret, og det var taktisk kløgtigt.

Jovist, ind imellem er det ikke vildt underholdende at se et hold spille uden risiko, men det er den fremgangsmåde, Esbjerg Energy skal bruge lige nu. Resultater frem for alt andet.

Annonce

Kampen i tal

Esbjerg Energy-Herlev 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)1-0 Marc Hagel ass. Andreas Grundtvig (4.09 seks mod fem), 1-1 William Quist (23.38 fem mod tre), 2-1 Christian Wejse ass. Max French (32.48 fem mod fire), 3-1 Christian Wejse ass. Jesse Mychan (53.41), 3-2 Jesper Thörnberg (58.13 fem mod fire)

Udvisninger

Esbjerg 6x2, Herlev 3x2

Tilskuere

578

Canadisk back på vej

Inden sponsorer og andet godtfolk satte sig til rette i Granly Hockey Arena hal 2 fredag aften, havde de fået serveret en nyhed, der burde kunne varme lidt i denne på alle måder kolde tid for Esbjerg Energy.

For initiativet "Vores spiller", der var blevet sat i søen for at samle økonomi til indkøbet af en ny spiller, havde båret frugt, og klubben kunne offentliggøre, at den havde lavet en aftale med den 30-årige canadiske back Brett Bellemore. Han har 121 kampe i NHL bag sig og optrådte senest i verdens stærkeste liga i 2015, siden har han spillet et par sæsoner i den stærke russiske liga KHL. Nu er han så på vej til Esbjerg og lander efter planen mandag. Hvornår han kan debutere for sin nye klub er endnu uvist, men næste fredag ude mod Rungsted kunne være et godt bud.

Fredag var han således ikke til nogen hjælp i hjemmekampen mod Herlev, som Esbjerg Energy startede uhyre fokuseret. De hoveder, der blev tabt i Herlev Skøjtehal i tirsdags, var igen skruet på, som de skulle være - det klædte hjemmeholdet.

Allerede efter godt fire minutter kom belønningen for den gode indledning. Kaptajn Marc Hagel huggede ind, da Herlev blev ramt af den første udvisning - det lovede godt.

Og det holdt sådan set perioden ud. Godt nok kunne Esbjerg Energy ikke holde trykket på gæsternes mål - mere fantastisk spillede værterne heller ikke - men defensiven stod til gengæld meget, meget solidt. Herlev formåede således ikke at tilspille sig en eneste stor chance i de første 20 minutter.

Den rigtige reaktion

Det ændrede sig i starten af anden periode, da udvisningerne pludselig regnede ned over hjemmeholdet. Egentlig ikke på grund af manglende disciplin, mindst et par af dem var i den tynde kategori, men ikke desto mindre gav det Herlev det overtag, der førte til udligningen efter godt tre minutter.

Endnu et tilbageslag for det hårdt prøvede Esbjerg-hold, men i stedet for at lade sig frustrere af modgangen, kom den helt rigtige reaktion. De sidste 15-16 minutter af anden periode er noget af det bedste, vestjyderne har præsteret i denne sæson, og 2-1-scoringen af Christian Wejse i overtal var faktisk i underkanten af, hvad værterne havde gjort sig fortjent til. Flere gange hoppede pucken lige akkurat så skævt, at det umuliggjorde en ellers nem scoring, og derfor måtte Esbjerg Energy nøjes med en smal føring inden de sidste 20 minutter.

3-1 ud af ingen ting

Og det blev en sejr, der kun lige akkurat blev slæbt i land.

Godt nok var Esbjerg Energy igen i tredje periode mest på pucken og havde for det meste initiativet, men det var langt mindre målsøgende end i anden periode. Faktisk var det hele lidt af en stillingskrig, og da Christian Wejse med godt seks minutter tilbage bragte hjemmeholdet på 3-1, kom det ud af ingen ting. Godt opfattet af Jesse Mychan, der sendte en løs puck mod mål, hvor Wejse for anden gang denne aften stod det rette sted og rettede pucken af på rette facon.

Tomåls-føringer er jo ikke just Esbjerg Energys livret på egen is, og der nåede da også at opstå en smule nervøsitet, da Herlev med lidt mindre end to minutter igen udnyttede et overtal til reduceringen.

Men mere fik gæsterne ikke med hjem på denne fredag aften, der må betegnes som alt andet end sort for Esbjerg Energy.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce