Annonce
Speedway

Endelig vankede der blomster til Iversen og Esbjerg Vikings

Esbjergs speedwayhold havde fuldstændig styr på begivenhederne hjemme på Granly Speedway Arena onsdag aften mod Region Varde. Og når man vinder hele 49-35, skal man både hyldes og have blomster. Foto: René Lind Gammelmark
I tredje forsøg kom forløsningen for en fantastisk kørende Niels-Kristian Iversen og holdkammeraterne, der sendte de forsvarende mestre fra Region Varde hjem med en endefuld på hele 49-35.

SPEEDWAY: Årets første hjemmematch kastede årets første sejr af sig til Esbjerg Vikings.

De forsvarende mestre fra Region Varde fik en speedwaylektion og var onsdag aften ikke i nærheden af at få point med hjem. Selvom gæsterne flere gange i løbet af matchen forsøgte sig med diverse taktiske kneb, var der ikke noget at komme efter.

- Uha, hvor det lunede. Vi er lettede og meget glade for sejren. Det var lige, hvad der var brug for efter to nederlag på udebane. Vi satser benhårdt på, at vi skal have masser af point på egen bane, sagde Esbjerg-direktør Lars Guldager Dyhr efter den overbevisende præstation.

Henover vinteren har en flok ihærdige frivillige lagt banen på Granly Speedway Arena helt om. Ny barriere, ny belægning og mere hældning på svingene. Det har virkelig givet en fin bane med masser af linjer, og det gav onsdag aften et helt forrygende ræs med tæt kørsel, overhalinger og ekstrem høj fart.

Klart bedste mand på banen var Esbjergs Niels-Kristian Iversen, der scorede hele 17 point i matchen. Han gjorde præcist, hvad der passede ham, hvilket tyder godt inden sæsonens første grandprix på lørdag i Warszawa i Polen, men også holdkaptajn Bjarne Pedersen og Jonas Jeppesen, der for få dage siden kom til klubben fra Holsted, gjorde det super fint.

Hos Region Varde leverede A-kører Michael Jepsen Jensen, hvad han skulle, men til gengæld kneb det noget mere for både Mads Korneliussen og Mikkel Bech, der ellers plejer at kunne gøre en forskel. Det gjorde de ikke onsdag aften, hvor de blot scorede henholdsvis syv og otte point.

Holsted, der har indledt sæsonen med to flotte sejre, blev dukket i denne runde, da Nicki Pedersen og holdkammeraterne tabte ude til Fjelsted med 45-39. Stillingen var ellers uafgjort 33-33 med tre heats igen, men i slutfasen var fynboerne med en stærk Peter Kildemand altså bedst.

Det blev heller ikke til point for Hans Andersen og Grindsted, der ellers var med til stillingen 30-30 i Slangerup. Det sjællandske hjemmeholdet satte dog tingene på plads i de sidste fire heats og vandt en sejr på 46-38.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce