Annonce
Esbjerg

Endeligt slut med taxa på Fanø

Fanøs borgmester Sofie Valbjørn (Alt) er fint tilfreds med den nye telebusordning på Fanø. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Fra på mandag kan man ikke længere køre med taxa på Fanø. Til gengæld har kommunen igangsat en ny telebusordning, hvor man kan bestille en ekstra bus til at køre rundt fra busstop til busstop.

Fanø: Fra mandag den 8. oktober kan borgere og gæster på Fanø ikke længere køre med taxa. Til gengæld skal man nu vænne sig til atter en ny busordning med en såkaldt telebus, som kan bestilles til at køre mellem de allerede eksisterende busstoppesteder. Telebussen ruller afsted fra samme dato, hvor den skal fungere som nyt supplement til rutebilen, for fra den 22. oktober får netop rutebilen ny køreplan. I vinterhalvåret bliver rutebilens rute desuden forkortet, således at den kun vil betjene Nordby og Sønderho - med nogle enkelte undtagelser.

På Fanø Kommunes hjemmeside kan man læse begrundelsen for den nye telebusordning:

- Den nye ordning er blevet til som et resultat af de henvendelser og møder, kommunen har haft med forældre og erhvervsliv, står der.

Annonce

Jeg kan godt forstå, det er en voldsom mundfuld, at taxamuligheden ikke er længere. Men når man kigger på data i det, kan vi se, at den ikke bliver brugt ret meget. Derfor synes jeg ikke, det ville være i orden at bruge så mange af skatteborgernes penge på at få den til at køre.

Sofie Valbjørn

Telebussen løser behovet

Telebussen, som man kan se på vejene fra mandag, er den samme bus, som bliver brugt til visiteret kørsel på øen. Derfor er den udstyret med lift, så kørestolsbrugere også kan benytte sig af ordningen og bestille bussen til kørsel rundt på øen, men løsningen gør også, at man kan risikere at vente noget tid ved stoppestederne, hvis bussen er afsted på visiteret kørsel. Har man skole- eller ungdomskort kan man køre gratis med telebussen som med den almindelige rutebil.

Borgmester Sofie Valbjørn (Alt) fortæller, at ordningen med Esbjerg Taxa hele tiden var planlagt til at være midlertidig, indtil Fanø Kommune fandt en mere permanent løsning for øen.

- Jeg kan godt forstå, det er en voldsom mundfuld, at taxamuligheden ikke er længere. Men når man kigger på data i det, kan vi se, at den ikke bliver brugt ret meget. Derfor synes jeg ikke, det ville være i orden at bruge så mange af skatteborgernes penge på at få den til at køre, siger Sofie Valbjørn.

Alt i alt er borgmesteren fint tilfreds med den nye ordning med telebussen, da hun mener, den løser de behov, der er på øen, og fordi den er fleksibel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjergs børn bliver elektriske

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce