Annonce
Esbjerg

Endnu en affaldsbeholder er på vej til Esbjergs husstande

Fra 2020 skal én familieboliger sortere madaffald fra i en særskilt affaldsbeholder. Hver husstand får også en køkkenspand og plastposer til madaffaldet. Foto: Esbjerg Kommune

Et forsøg i Tjæreborg viser, at borgerne hurtigt vænner sig til at sortere madaffald fra restaffaldet - og mange vil gerne på den måde bidrage til et bedre miljø. Fra 2020 kommer ordningen til at omfatte hele kommunen.

Annonce

Esbjerg: Fra 2020 skal én-familieboliger i Esbjerg Kommune sortere madaffald fra i en særskilt affaldsbeholder. Samtidig får husstanden en ekstra udendørs skraldespand til madaffald udover skraldespanden til restaffald. Hver husstand får også en køkkenspand og plastposer til madaffaldet.

- 2020 kan måske virke som langt ude i fremtiden. Men der er mange ting, vi skal tage hånd om, inden en ny affaldsordning kan sættes i værk, siger formand for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (S), i en pressemeddelelse.

Udvalget skeler til andre kommuners erfaringer, men især på resultaterne fra kommunens eget forsøg i Tjæreborg, hvor borgerne sorterede madaffald fra i et år. Det viste, at plastposer til madaffald i køkkenet og en separat beholder uden for var den foretrukne løsning.

Rammerne for indsamling af madaffald i Esbjerg Kommune er nu vedtaget. Foto: Esbjerg Kommune
Annonce

Spandene tømmes hver 14. dag

På landsplan er det målet, at halvdelen af alt husholdningsaffald skal genanvendes fra år 2022. Søren Heide Lambertsen har stor tiltro til kommunens borgere.

- Forsøget i Tjæreborg viser, at borgerne meget hurtigt fik et stort kendskab og vilje til at sortere madaffald fra. Det blev hurtigt en naturlig del af hverdagen, siger han.

Gennemsnitligt er 45 procent af affaldet i skraldespanden madaffald, så samtidig med den ekstra skraldespand indføres 14-dags tømning af skraldespandene.

- Det giver mulighed for at optimere på vores kørsel med skraldebilerne. Så på flere fronter har indsamlingen af madaffald en positiv indvirkning på miljøet, siger Søren Heide Lambertsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Danmark

På kanten af kaninhullet

Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Annonce