Annonce
Sønderborg

Endnu en brand på ringriderpladsen: Politiet formoder det er samme gerningsmand

Der har været rigtig mange mennesker på ringriderpladsen i Sønderborg den forløbne weekend, så netop derfor ser politiet med stor alvor på, en brandstifter har skabt utryghed ved fem gange at antænde brændbart materiale på pladsen. Foto: Claus Thorsted

SØNDERBORG: Natten til tirsdag har der været endnu en brand på ringriderpladsen i Sønderborg, hvor den store ringriderfest netop var under afslutning ud på de små timer efter mandagens store herrefrokost. Der er stukket ild i en halmballe. Politiet formoder, det er den samme gerningsmand, som i løbet af ringriderfestens fire dage fire gange forinden havde antændt halm og pap på pladsen. Politiet går også ud fra, der er tale om fortsætlig brandstiftelse til stor fare for andre mennesker, da der har været mange mennesker på ringriderpladsen den forløbne weekend. Den ene brand blev antændt i nærheden af en beboelsesvogn. De tekniske undersøgelser står på i bestræbelserne på at finde gerningsmanden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Plejehjem forvekslede to beboere: Datter fik besked om sin mors død alt for sent

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce