x
Annonce
Udland

Endnu en brandmand dør i voldsomme australske brande

Australiens premierminister vil undersøge regeringens håndtering af brandene efter endnu et dødsfald.

Endnu en brandmand er omkommet i de ekstreme skovbrande, der hærger særligt det sydøstlige Australien.

Den 60-årige erfarne brandmand Bill Slade fra brandvæsnet i delstaten Victoria blev lørdag ramt af et træ, der væltede, i de voldsomme brande i skovområdet East Gippsland øst for den australske storby Melbourne.

Det oplyser chefen for brandvæsnet Parks Victoria, Matthew Jackson, til det australske medie Perth Now.

- Bill var en af vores mest erfarne og dygtigste brandmænd. Han var en elsket ven og kollega, siger Matthew Jackson.

Dermed er mindst 28 personer omkommet indtil videre i brandsæsonen, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ud over de mange dødsfald er over 2000 hjem blevet ødelagt i brandene, der har fortæret et landareal, der svarer til mere end det dobbelte af Danmark.

Australiens premierminister, Scott Morrison, har været stærkt kritiseret for sin håndtering af brandene.

På et pressemøde natten til søndag dansk tid åbner Scott Morrison for, at der skal nedsættes en kommission, der skal undersøge, hvordan Australiens regering håndterer skovbrande fremover.

- Det er vist tydeligt, at vi har brug for at kigge på håndteringen, siger han ifølge det australske medie ABC.

Scott Morrison fortæller også, at regeringen vil tage klimapolitikken til genovervejelse og muligvis ændre nogle klimamål.

Australien har tilsluttet sig Paris-aftalen og vil nedbringe udledningen af CO2 med 26 til 28 procent inden 2030.

Landet satser dog stadig markant på udvindingen af kul, hvilket har mødt meget kritik.

- Vi vil gerne reducere udledningen og gøre det så godt, som vi kan.

- Jeg vil gerne gøre det med en balanceret politik, der anerkender Australiens brede nationale økonomiske og sociale interesser, siger han ifølge ABC.

/ritzau/

Perth Nows artikel
Scott Morrisons citater til ABC
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce