Annonce
Esbjerg

Endnu en centerbutik rykker ud i gågaden under nedlukningen

Name It åbnede onsdag en pop-up forretning i Kongensgade, og den var velbesøgt fra start. Foto: Jacob Schultz
Tålmodigheden blandt butikkerne i Esbjergs tre storcentre er ved at være tyndslidt ovenpå flere måneders corona-nedlukning. Det mærkes blandt andet i gågaden, hvor der er dukket flere pop-up butikker op. Onsdag åbnede Name It for eksempel midlertidigt i Kongensgade 36.

Esbjerg: Mens butikkerne i gågaden har været i gang i over en måned, er der stadig to uger til forretningerne i Esbjergs storcentre kan få lov til at genåbne. I mellemtiden har flere af centerbutikkerne dog mistet tålmodigheden, og de er derfor begyndt at tænke i kreative alternativer.

Mens en række af butikkerne i Esbjerg Storcenter og Sædding Centret udnytter et smuthul i corona-reglerne ved at åbne via bagdøren, så de derved har egen indgang, er flere af butikkerne i Broen Shopping begyndt at rykke midlertidigt ned i Kongensgade.

Det gjorde for eksempel den internationale skokæde Deichmann, da de den 11. marts slog dørene op til deres nye pop-up butik på hjørnet ved Smedegade. Og nu følger Bestsellers populære børnebrand Name It trop.

Annonce

Fire butikker i samme by

Name It har normalt til huse på første sal i Broen Shopping med Vibholm og H&M som nærmeste naboer, men onsdag slog Bestseller-kæden dørene op til en ny pop-up outlet i Kongensgade 36.

Det sker kort tid efter at Name It har offentliggjort, at der er en butik mere på vej i Esbjerg Storcenter og at man genåbner i Broen Shopping med en endnu en pop-up outletbutik på den anden side af corona-nedlukningen.

- Vi har mange bolde i luften, medgiver butikschef i Name It i Esbjerg Storcenter, Anne Bitsch Nielsen.


Købelysten er høj lige nu, og det er bare om at udnytte det og ride med på bølgen

Butikschef Anne Bitsch Nielsen


Foruden at jonglere rundt med istandsættelsen og opbygningen af de nye lokaler i Esbjerg Storcenter, har hun også ansvaret for pop-up forretningen i Kongensgade, som hun har fyldt op med udsalgsvarer.

- Der er tale om nyere varer, som er blevet sat ned i pris efter meget kort tid i butikkerne, fordi vores lagre bugner med varer, og vi har ikke plads til det. De andre butikker rundt omkring i landet ligger inde med en hel masse varer, som de ikke kan komme af med, og dem har vi overtaget og lånt en del af. Det er med andre ord en win-win, for mens de andre butikker får hjælp til at komme af med noget af deres overskydende varelager, så får vi gang i forretningen her i Esbjerg, siger Anne Bitsch Nielsen.

Butikken i Kongensgade vil være åben frem mod juni, og selvom der i en periode dermed kommer til at være hele fire Name It-butikker i Esbjerg, så er butikschefen overbevist om, at der er kundegrundlag til det.

Selvom de fysiske rammer er lidt interimistiske, tager kunderne godt i mod det nye pop-up koncept. Den nye Name It i Kongensgade vil holde åbent mandag til torsdag fra klokken 10.00 til 17.30, fredag til klokken 18.00 og lørdag fra klokken 10.00 til 15.00. Foto: Jacob Schultz

Det var da også flere meter kø foran pop-up forretningen i Kongensgade forud for åbningen onsdag formiddag.

- Købelysten er høj lige nu, og det er bare om at udnytte det og ride med på bølgen, mener Anne Bitsch Nielsen.

Annonce

En fornuftig løsning

Det er centerchef i Broen Shopping, Janni Baslund Dam, enig i.

- Der er ikke noget at sige til, at vores butikker er trætte og utålmodige. De har ventet mange måneder på at komme i gang igen, og inden storcentrene får lov til at genåbne, så har gågadens butikker nået at få et stort forspring. Derfor synes jeg også, at det er en fornuftig løsning, når flere af Broens butikker laver pop-up butikker i gågaden midlertidigt, siger Janni Baslund Dam.

Ifølge genåbningsplanen kan storcentre over 15.000 kvadratmeter få lov til at genåbne den 21. april, såfremt smittetrykket ikke stiger for meget inden da.

- Det ser heldigvis fornuftigt ud, så vi håber og tror på, at vi kan få lov til at genåbne til den tid, og vi glæder os, til det bliver vores tur, siger centerchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Sport24 Outlet åbner i Varde

Annonce