Annonce
Sønderborg

Endnu en elev smittet på Ulkebøl Skole: Hjemsender 41 elever

En elev i 9. klasse på Ulkebøl Skole er onsdag aften blevet testet positiv for coronavirus. Arkivfoto: Claus Thorsted
Ulkebøl Skole har fået sit andet tilfælde af covid-19. Det drejer sig om en elev i 9. klasse, der onsdag blev testet positiv for coronavirus.
Annonce

Ulkebøl:  Ulkebøl Skole har onsdag aften modtaget besked om endnu et Covid-19 tilfælde, så der nu er to smittede elever på skolen.

Den nye, smittede elev går i 9. klasse. Eleven har ikke været i skole i denne uge, men kom sent fredag aften hjem fra en uge på Bornholm. Ulkebøl Skole har derfor, efter rådgivning fra sundhedsmyndighederne, hjemsendt klasserne 9.A og 9.B, og det drejer sig om 41 elever.Det svarer til alle de elever, der var med på Bornholm, samt tre lærere.

Torsdag eftermiddag blev endnu en elev på Ulkebøl Skole konstateret smittet med covid-19. Denne gang er det en elev på 7. årgang, og man har i den forbindelse sendt 7.A og 21 elever hjem til virtuel undervisning.

-Vi har bedt eleverne og medarbejderne om at gå i selvisolation til og med på lørdag. Alle, der er raske, kan komme i skole igen fra på mandag uden at være blevet testet, hvis de ikke har symptomer på Covid-19, siger skoleleder Elin Lei Bergmann.

Ud over eleven i 9. klasse er også en elev i 6. klasse på Ulkebøl Skole onsdag den 23. september 2020 testet positiv for Covid-19.

Annonce

Tre elever

Onsdag eftermiddag oplyste Ulkebøl Skole besked om, at en elev i 6. klasse var smittet med covid-19.

De to elever har ifølge Elin Lei Bergmann ikke haft noget at gøre med hinanden at gøre.


Vi har bedt eleverne og medarbejderne om at gå i selvisolation til og med på lørdag. Alle, der er raske, kan komme i skole igen fra på mandag uden at være blevet testet, hvis de ikke har symptomer på Covid-19, siger skoleleder Elin Lei Bergmann.

Elin Lei Bergmann, skoleleder Ulkebøl Skole


Eleverne i 9. klasse skal være i selvisolation indtil på lørdag, og må ligesom eleverne i 6. klasse vende tilbage til skolen på mandag.

- Vi har været heldige med, at eleverne ikke har været i skole siden sidste uge, så de syv dage, hvor klassekammeraterne skal være i hjemmeisolation går hurtigere, siger skolelederen.

Da eleven i 6. klasse blev konstateret smittet med covid-19, sagde Elin Lei Bergmann, at man stod i en speciel situation, fordi eleverne ikke kan blive testet mod coronavirus før 1. oktober, da de ikke har nogle symptomer. Derfor skal eleverne i stedet isolere sig i syv dage, inden de må vende tilbage til skolen.

Eleven fra 7. årgang har heller ikke været i skole i denne uge, og derfor er det samme procedure som ved de andre tilfælde på Ulkebøl Skole, forklarer skolelederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Trekantområdet

Minkavler fra Farre: Om lidt bliver her stille, meget stille

Annonce