Annonce
Haderslev

Endnu en rude ramt af skud

Hærværksmænd har skudt mod ruder. Arkivfoto: Palle Herløv

Haderslev: En eller flere hærværksmænd har moret sig med at affyre skud mod forretningsruder. I løbet af lørdagen indløb flere anmeldelser om affyrede skud i både Aabenraa og i Haderslev til politiet.

I Hoptrup Hovedgade blev der fundet huller i tre ruder, og på Jomfrustien i Haderslev yderligere et. Klokken 16 lørdag modtog politiet endnu en anmeldelse om et muligt skud. I Sejlstensgyde blev der fundet et tre til fire millimeter stort hul i en butiksrude.

- Vi ved dog ikke, hvad det har gjort det, siger vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Bjørn Pedersen, søndag.

Det farlige hærværk begyndte i Aabenraa, hvor en buschauffør fredag ved 22-tiden ringede og fortalte, at hendes bus kort forinden var blevet beskudt på busstationen i Aabenraa. Kort forinden havde en pizzariaejer i Løjt Kirkeby anmeldt, at der var blevet knust en rude i hans restaurant. Her fandt politiet en stålkugle, der muligvis var blevet affyret med en slangebøsse eller lignende.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce