Annonce
Erhverv

Endnu en sønderjysk brugs får et historisk godt resultat

SuperBrugsen i Løgumkloster rider med på bølgen af lokale brugsforeninger, der nyder godt at grænselukningen. Sidste år fik foreningen bag et historisk stort overskud på over 1,8 millioner kroner. Foto: Martin Franciere
Grænselukningen kan aflæses direkte i overskuddet i egnens dagligvarebutikker. For ikke længe siden aflagde Kvickly i Tønder et historisk godt resultat - nu er turen kommet til SuperBrugsen i Løgumkloster.

LØGUMKLOSTER: Den vedvarende nedlukning af grænsen til Tyskland sidste år kan aflæses direkte af årets overskud i egnens dagligvarebutikker.

Nu er turen kommer til SuperBrugsen i Løgumkloster, hvor sidste års netop afsluttede regnskabsår viser, at resultatet endte på den gode side af 1,8 millioner kroner.

Tallet blev fremlagt tirsdag aften på et virtuelt møde med 18 deltagere af den afgående formand, Henrik Willerslev. I sin formandsberetning kom han ind på, at coronaen godt nok har været skidt for meget - men som bekendt er intet så skidt, at det ikke gør godt for noget.

Annonce

- Som vi kan se på bundlinjen har det været et rigtigt godt år for vores butik. Det er tankevækkende hvor mange penge, der under normale omstændigheder forsvinder ud af vores område. Vi håber, at når tilstandene igen bliver normale at kunne fastholde kundestrømmen, sagde Henrik Willerslev i sin sidste beretning som formand.

Folk får øjnene op

Henrik Willerslev er faldet for aldersgrænsen på 70 år, og efter formandsberetningen var leveret, overdrog han formandsroret til Claus Jacobsen, der ikke er ubekendt med formandsposten.

Claus Jacobsen har tidligere siddet i formandsstolen. Frem til 2013 var han formand, men dengang overlod han så styringen af brugsen til Henrik Willerslev, som siden har fungeret som formand. For et par år siden blev Claus Jacobsen igen en del af bestyrelsen, og nu kan han så efter syv-otte års pause igen kalde sig for formand.

Uddeler Bjarke Ibsen har tidligere fortalt, at salget af slik, sodavand og øl er steget gevaldigt under coronaen. Det har bestyrelsen også registreret sammen med et historisk godt resultat for 2020. Foto: Martin Franciere

Årets overskud på præcis 1.824.407 kroner er ikke gået ubemærket hen.

- Det er et historisk godt resultat. Resultatet viser, at momsen har lidt at sige med hensyn til grænsehandlen, og den lukkede grænse har givet bonus på bundlinjen, siger Claus Jacobsen, som, efter 30 år i Sydbank og Tønder Bank, har trukket sig tilbage som hjemmegående.

- Det går forbavsende godt, konstaterer Claus Jacobsen, som var leder af Tønder Bank-afdelingen i Løgumkloster i en 12-årig periode.

Annonce

Penge til investering

Claus Jacobsen håber, at folk med grænselukningen får øjnene op for, at det ikke nødvendigvis er så meget dyrere at bytte en tysk indkøbsvogn ud med en dansk:

- Jeg håber, at det her får folks øjne op for, at det ikke er så meget dyrere at handle nord for grænsen, som mange måske tror.


De skal nok få ben at gå på. I løbet af de kommende år har vi planer om en investering i en opgradering af butikken.

Claus Jacobsen, nyvalgt formand til bestyrelsen i SuperBrugsen i Løgumkloster


Og hvad gør man, når man pludselig har 1,8 millioner kroner, der ligger og varmer i lommen, og der samtidig er minusrenter?

- De skal nok få ben at gå på. I løbet af de kommende år har vi planer om en investering i en opgradering af butikken, siger den 53-årige formand.

Annonce

Lokale donationer

Årets rekordgode resultat kan også aflæses i de penge, som SuperBrugsen uddeler til lokale, velgørende formål. Mens Løgum IF modtog 49.000 kroner forrige år, har sportsforeningen i år fået doneret næsten 51.000 kroner fra SuperBrugsen.

Desuden har KFUM-spejderne i Løgumkloster modtaget 13.500 kroner, Senior Sjov i Bedsted 6500 kroner, og Løgumkloster Lokalråd 10.500 kroner.

Foruden valget af Claus Jacobsen som formand har Ulla Holt Hansen skiftet sin titel som suppleant ud med en fast bestyrelsesplads. Ny suppleant i brugsens bestyrelse er Søren Zeeberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce