Annonce
Sydjylland

Endnu en stor smittestigning i Esbjerg og Aabenraa: Fem andre kommuner holder status quo

Tirsdag advarede statsminister Mette Frederiksen (S) om, at en større del af dem, der bliver testet for coronavirus, er smittede. Foto: Johan Gadegaard/Scanpix
I de fleste syd- og sønderjyske kommuner har coronasmitten forholdt sig nogenlunde i ro det seneste døgn. Kun i Esbjerg og Aabenraa er den steget markant, men det ændrer ikke på, at seks kommuner fortsat ligger over den kritiske grænse.
Annonce

Status: I halvdelen af de syd- og sønderjyske kommuner har smittetallet ikke ændret sig fra mandag til tirsdag.

Det viser den daglige opdatering fra Statens Serum Institut.

Således holder Varde, Fanø, Kolding, Haderslev og Sønderborg status quo. Idet Fanø, Haderslev og Sønderborg alle har mellem 20 og 30 smittede per 100.000 indbyggere, forbliver de på myndighedernes bekymringsliste, der der defineret ved områder med over 20 smittede per 100.000 indbyggere. Kolding forbliver på den kritiske liste med mere end 30 smittede per 100.000 indbyggere, mens Varde som den eneste kommune i landsdelen fortsat ligger langt under de kritiske grænser, idet der her kun er 10 smittede per 100.000 indbyggere.

I Billund er smitten faldet med to siden mandag, i Vejen er den faldet med tre, mens den i Tønder er steget med en enkelt. Alle forbliver de dog på myndighedernes kritiske liste.

Mere dramatisk er udviklingen i Esbjerg og Aabenraa. Her er der registreret henholdsvis ti og seks nye coronatilfælde det seneste døgn. Det sender kommunerne endnu længere op på myndighedernes kritiske liste, end de i forvejen var. Dog er Billund Kommune trods det lille fald i smitten fortsat rekordholder med 139,2 smittede per 100.000 indbyggere. Dermed er Billund den kommune i landet, der har fjerde flest smittede.

Smittetal tirsdag den 20. oktober

Tallene viser, hvor mange der netto er blevet konstateret smittet med coronavirus de seneste syv dage. (I parentes er fredagens tal)

Varde: 5 (5)

Esbjerg: 65 (55)

Fanø: 1 (1)

Billund: 37 (39)

Vejen: 45 (48)

Kolding: 34 (34)

Haderslev: 13 (13)

Tønder: 28 (27)

Aabenraa: 24 (18)

Sønderborg: 15 (15)

På landsplan er der registreret 529 nye smittetilfælde siden mandag ud af 37.028 prøver. Sammenlignet med andre dage er det et højt smittetal i forhold til antallet af testede. Det fik tirsdag statsminister Mette Frederiksen (S) til at advare om, at en større andel af de personer, der bliver testet for coronavirus, er smittede.

- Det er bekymrende, og det er vores vurdering, at vi går ind i en mere alvorlig fase, sagde statsministeren.

SSI vurderer, at kontakttallet ligger mellem 1 og 1,1. Det betyder, at smitten er stagneret eller svagt stigende.

128 er indlagt, hvilket er færre end mandag. 15 af de indlagte er på intensiv, og det er tre færre end mandag. Ni indlagte ligger i respirator. To er døde med coronavirus det seneste døgn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce