Annonce
Tarm

Igen, igen, igen et nej: Skjern Å bliver heller ikke denne gang til naturnationalpark

Heller ikke denne gang får Skjern Å et officielt stempel. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Skjern Å var ikke på Naturstyrelsens nye bruttoliste over naturnationalparker. Årsagen er, at området er for vådt til helårsafgræsning.

SKJERN-TARM: Endnu engang er et intenst stykke arbejde med Skjern Å endt i ingenting.

Denne gang er det drømmen om at gøre området til en naturnationalpark. En løsning, som kommunen ville forsøge, da det ikke lykkedes at få den nationalpark, der i over et årti har stået på den kommunale ønskeseddel.

Men da Naturstyrelsen torsdag offentliggjorde sin nye bruttoliste over de 23 forslag til 10 nye naturnationalparker, var Skjern Å ikke på listen. Årsagen er, at området er for vådt til, at dyr kan afgræsse arealerne hele året rundt, da der er risiko for vinteroversvømmelse.

Annonce

Det var et regelsæt, som kommunen i forvejen var betænkelig ved, og spørgsmålet har da også luret, om kommunen kunne være i det.

- Vi kan godt se, at det er et temmelig stramt regelsæt, som ligger over naturnationalparkerne, siger borgmester Hans Østergaard (V).

Han ærgrer sig over, at der ikke kunne blive til en naturnationalpark ved Skjern Å og appellerer derfor til de politikere, der sidder med loven, at de bør overveje om regelsættet er optimalt i forhold til hensigten.

Så må vi selv lave noget

Med dagens udmelding fra Naturstyrelsen er der føjet endnu en kommunal skuffelse til den lange historie om Skjern Å og bestræbelserne på at få et officielt stempel, der kan tiltrække turister.

Da det ikke lykkedes at blive nationalpark, fastslog Hans Østergaard, at arbejdet skulle endnu ud i noget. Nu er mulighederne ved at være tømt, men Hans Østergaard fastholder, at arbejdet ikke er eller skal være spildt. Undervejs er der lavet et kæmpe analysearbejde, som formentlig kan bruges på andre måder.

- Uanset hvad vi lykkes med, så skal vi ikke bare tabe det på gulvet. Så må vi gøre noget lokalt for området. Måske kalde det en naturpark, forklarer Hans Østergaard, der bemærker, at naturen stadig er der, uanset hvilken titel området har.

Uanset hvad vi lykkes med, så skal vi ikke bare tabe det på gulvet. Så må vi gøre noget lokalt for området. Måske kalde det en naturpark.

Hans Østergaard, borgmester (V)

Måske viser der sig senere nye muligheder, eksempelvis hvis nationalparkloven bliver åbnet igen, og der opstår en ny chance for at komme med.

- Vi kan altid tage det op igen. Muligheden vil altid være der, hvis vinduet bliver åbnet, fastslår Hans Østergaard.

Annonce
Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Amerikanske ejere i gang med rettelak: Stort Esbjerg-firma får slettet sit historiske efternavn

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Kultur For abonnenter

Han ejer både nazi-julekugler og effekter fra KZ-lejre: Franks nyeste køb er et tysk fotoalbum fra besættelsen af Kolding

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-målscorer: Vi kan bruge præstationen til en hel masse

Kultur

Anne var ved at give op: Hun drømmer om at byen bliver lige så levende, som da hun var barn

Sydjylland For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Højdramatisk superligaaften i Haderslev: Det holdt hårdt for SønderjyskE, men det holdt

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

JV's videoanalyse: Derfor formåede SønderjyskE at hive et enkelt point i land mod FC København

Annonce