Annonce
Kolding

Endnu et boligbyggeri på vej: 40 nye lejligheder ved Fynsvej

Sådan kommer Petersbjergård til at se ud efter tilbygning af en sydføj og punkthuset, som ses længst væk. Her er byggeriet set fra sydvest. Visualisering: Newsec
Alm. Brand Pension er nu også på vej med et nyt boligbyggeri Kolding. Petersbjerggård skal udvides med en sydfløj og et punkthus. Naboerne er betænkelige.

Kolding: Nye boliger myldrer frem i Kolding Kommune for tiden. Nu er endnu et boligbyggeri på vej ved Petersbjerggård i området øst for Fynsvej.

Det er Alm. Brand Pension, som ejer den markante og allerede eksisterende rødstensbygning på Petersbjerggård - og nu vil pensionsselskabet udvide bebyggelsen med en sydfløj og et punkthus med i alt 40 nye lejligheder.

Projektet kræver både en dispensation fra den gældende lokalplan og en helt ny lokalplan, fordi det planlagte byggeri vil betyde, at der skal inddrages et grønt areal til punkthuset. Til gengæld er en dispensation nok til i første omgang at bane vej for sydfløjen.

Og politikerne i plan-, miljø- og boligudvalget er klar med både en dispensation og viljen til at lave en ny lokalplan.

- På den måde kan bygherrerne komme i gang hurtigst muligt, som de gerne vil, siger udvalgsformand Birgitte Kragh (V).

Alm. Brand Pension har allerede indsendt byggeansøgning til sydfløjen til kommunen, oplyser planchef i by- og udviklingsforvaltningen, Jan Krarup Laursen.

Annonce
Vi mener jo, at årsagen til den manglende tilvækst i Kolding er, at vi har manglet boliger.

Birgitte Kragh (V), formand for plan-, miljø- og boligudvalget

Syv klager

Hele Petersbjerggård-byggeriet har været i nabohøring hos de omkring 400 beboere i området, og Kolding Kommune har på den baggrund modtaget syv indsigelser.

Klagerne er kede af, at de mister udsyn over Kolding Fjord, og at de kan få indbliksgener fra de nye lejligheder. Nogle beklager også, at projektet vil gå ud over områdets luftighed og fællesarealer, og så frygter daginstitutionen Petersbjergårds ledelse, at børn og voksne vil føle sig overvåget, ligesom de er bekymrede for øget trafik.

Men bygherren har byggeretten på sin side, fremgår det af by- og udviklingsforvaltningens fremstilling af sagen.

Alm. Brand Pension ville nemlig helt uden dispensation kunne bygge den kommende sydfløj, hvis den var blot én meter lavere, end den er planlagt til at blive nu, og indbliksgenerne fra de nye blokke bliver minimale, mener forvaltningens planlægningsfolk.

Om punkthuset også bliver realiseret, afhænger af om Kolding Kommune får vedtaget en ny lokalplan, når den engang er lavet og har været i offentlig høring.

En opgørelse fra årsskiftet viste, at der er 1885 nye boliger på vej indenfor bygrænsen i Kolding, og nu har det antal passeret 2000. Er der virkelig behov for så mange nye boliger i Kolding?

- Ja, det er helt vildt. Men Vejle har en tilvækst af borgere, som er noget større end vores, og vi mener jo, at årsagen til den manglende tilvækst i Kolding er, at vi har manglet boliger, siger Birgitte Kragh.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce