Annonce
Kolding

Endnu et boligbyggeri på vej: 40 nye lejligheder ved Fynsvej

Sådan kommer Petersbjergård til at se ud efter tilbygning af en sydføj og punkthuset, som ses længst væk. Her er byggeriet set fra sydvest. Visualisering: Newsec
Alm. Brand Pension er nu også på vej med et nyt boligbyggeri Kolding. Petersbjerggård skal udvides med en sydfløj og et punkthus. Naboerne er betænkelige.

Kolding: Nye boliger myldrer frem i Kolding Kommune for tiden. Nu er endnu et boligbyggeri på vej ved Petersbjerggård i området øst for Fynsvej.

Det er Alm. Brand Pension, som ejer den markante og allerede eksisterende rødstensbygning på Petersbjerggård - og nu vil pensionsselskabet udvide bebyggelsen med en sydfløj og et punkthus med i alt 40 nye lejligheder.

Projektet kræver både en dispensation fra den gældende lokalplan og en helt ny lokalplan, fordi det planlagte byggeri vil betyde, at der skal inddrages et grønt areal til punkthuset. Til gengæld er en dispensation nok til i første omgang at bane vej for sydfløjen.

Og politikerne i plan-, miljø- og boligudvalget er klar med både en dispensation og viljen til at lave en ny lokalplan.

- På den måde kan bygherrerne komme i gang hurtigst muligt, som de gerne vil, siger udvalgsformand Birgitte Kragh (V).

Alm. Brand Pension har allerede indsendt byggeansøgning til sydfløjen til kommunen, oplyser planchef i by- og udviklingsforvaltningen, Jan Krarup Laursen.

Vi mener jo, at årsagen til den manglende tilvækst i Kolding er, at vi har manglet boliger.

Birgitte Kragh (V), formand for plan-, miljø- og boligudvalget

Annonce

Syv klager

Hele Petersbjerggård-byggeriet har været i nabohøring hos de omkring 400 beboere i området, og Kolding Kommune har på den baggrund modtaget syv indsigelser.

Klagerne er kede af, at de mister udsyn over Kolding Fjord, og at de kan få indbliksgener fra de nye lejligheder. Nogle beklager også, at projektet vil gå ud over områdets luftighed og fællesarealer, og så frygter daginstitutionen Petersbjergårds ledelse, at børn og voksne vil føle sig overvåget, ligesom de er bekymrede for øget trafik.

Men bygherren har byggeretten på sin side, fremgår det af by- og udviklingsforvaltningens fremstilling af sagen.

Alm. Brand Pension ville nemlig helt uden dispensation kunne bygge den kommende sydfløj, hvis den var blot én meter lavere, end den er planlagt til at blive nu, og indbliksgenerne fra de nye blokke bliver minimale, mener forvaltningens planlægningsfolk.

Om punkthuset også bliver realiseret, afhænger af om Kolding Kommune får vedtaget en ny lokalplan, når den engang er lavet og har været i offentlig høring.

En opgørelse fra årsskiftet viste, at der er 1885 nye boliger på vej indenfor bygrænsen i Kolding, og nu har det antal passeret 2000. Er der virkelig behov for så mange nye boliger i Kolding?

- Ja, det er helt vildt. Men Vejle har en tilvækst af borgere, som er noget større end vores, og vi mener jo, at årsagen til den manglende tilvækst i Kolding er, at vi har manglet boliger, siger Birgitte Kragh.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Vild skov bliver for os alle

Annonce