Annonce
Kolding

Endnu et boligprojekt i støbeskeen: Privat udvikler på vej med 280 boliger i Nr. Bjert

Det er her indenfor den hvide stiplede linje, at Stender A/S vil udvikle et boligkvarter med 280 boliger. De første 140 skal opføres i den halvdel af området, som er nærmest Nr. Bjert og omfatter gården Vilhelmsminde. Illustration: Kolding Kommune
Stender A/S klar med planer om stort boligbyggeri i Nr. Bjert i samme område, hvor Kolding Kommunes og AP Pensions planer om privat plejecenter og seniorby kuldsejlede.

Kolding: Efter at en luftig plan om at bygge et privat plejecenter og en seniorby på gården Vilhelmsmindes jorde i Nr. Bjert kuldsejlede i foråret, er en privat ejendomsudvikler nu klar med et nyt projekt i området langs Sletteskovvejs østside mellem Nr. Bjert og en mulig kommende ringvej udenom Nr. Bjert.

Den kuldsejlede plan stod Kolding Kommune, AP Pension og Danske Diakonhjem bag i et uskønt forløb, hvor det viste sig, at ingen aftaler var kommet ordentligt på plads - og da slet ikke aftalen med ejeren af Vilhelmsminde, som skulle sælge sin ejendom til formålet.

Denne gang er det det lokale ejendomsudviklingsselskab Stender A/S, som blandt andet har stået for udviklingen af Bauhaus-grunden ved Vejlevej, der står bag et projekt, som skal forsyne Nr. Bjert med 280 nye boliger i tilknytning til den firlængede gård Vilhelmsminde, som ønskes bevaret. Halvdelen af boligerne skal være rækkehuse eller klyngehuse - den andel halvdel skal være etageboliger. Stender A/S ønsker at gennemføre projektet i to faser, hvoraf arealet længst inde mod Nr. Bjert by skal være den første.

Annonce

Tidsplan

  • By- og udviklingsforvaltningen regner med at have et forslag til en lokalplan for de første 140 boliger og tilhørende kommuneplantillæg klar til politisk godkendelse i maj 2020.
  • Kommuneplantillægget er nødvendigt, fordi arealerne skal skifte status fra landzone til byzone.
  • Derefter skal planerne i offentlig høring i otte uger i juni-juli med mulighed for indsigelser og kommentarer.
  • Endelig vedtagelse i Kolding Byråd kan ske i september 2020.

Vejen frem

Politikerne i plan-, bolig- og miljøudvalget har netop godkendt, at Kolding Kommunes by- og udviklingsforvaltning nu laver et forslag til en lokalplan for fase et, som dækker et område på cirka 80.000 kvadratmeter. Her skal de første 140 boliger i halvanden til to etager bygges. I fase to, som ligger længere ude i det bakkede landskab, er det hensigten af placere andre 140 boliger i op til fire etager, som aftrappes i harmoni med landskabet.

- Det er et meget stort projekt, men vi synes, det er spændende, og derfor siger vi ja til, at man kan arbejde videre det. Men menighedsrådet skal tages med på råd, for kirken har tidligere været meget oppe på mærkerne i forhold til trafikbelastningen gennem Nr. Bjert, siger Poul Erik Jensen (S), som sad for bordenden, da udvalget gav grønt lys for det videre planlægningsarbejde.

I forhold til en omfartsvej ved Nr. Bjert, så er by- og udviklingsforvaltningen endnu kun i gang med det meget indledende arbejde - herunder undersøgelser af en mulig føring af vejen over jernbanen og frem til Fynsvej. Det er planen, at beboerne i det nye boligområde i fremtiden skal køre ud og hjem ad den mulige omfartsvej - men indtil da bliver Nr. Bjertvej og Sletteskovvej vejen frem.

Sådan tænkes det kommende boligkvarter disponeret. Fase to af projektet er det yderste areal (indrammet med gult) med hesteskoformede boligblokke. Illustration: Stender A/S
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Billund

Ansættelsesstop i resten af 2019: Alle områder rammes i Billund Kommune

Annonce