Annonce
Kolding

Endnu et boligprojekt i støbeskeen: Privat udvikler på vej med 280 boliger i Nr. Bjert

Det er her indenfor den hvide stiplede linje, at Stender A/S vil udvikle et boligkvarter med 280 boliger. De første 140 skal opføres i den halvdel af området, som er nærmest Nr. Bjert og omfatter gården Vilhelmsminde. Illustration: Kolding Kommune
Stender A/S klar med planer om stort boligbyggeri i Nr. Bjert i samme område, hvor Kolding Kommunes og AP Pensions planer om privat plejecenter og seniorby kuldsejlede.

Kolding: Efter at en luftig plan om at bygge et privat plejecenter og en seniorby på gården Vilhelmsmindes jorde i Nr. Bjert kuldsejlede i foråret, er en privat ejendomsudvikler nu klar med et nyt projekt i området langs Sletteskovvejs østside mellem Nr. Bjert og en mulig kommende ringvej udenom Nr. Bjert.

Den kuldsejlede plan stod Kolding Kommune, AP Pension og Danske Diakonhjem bag i et uskønt forløb, hvor det viste sig, at ingen aftaler var kommet ordentligt på plads - og da slet ikke aftalen med ejeren af Vilhelmsminde, som skulle sælge sin ejendom til formålet.

Denne gang er det det lokale ejendomsudviklingsselskab Stender A/S, som blandt andet har stået for udviklingen af Bauhaus-grunden ved Vejlevej, der står bag et projekt, som skal forsyne Nr. Bjert med 280 nye boliger i tilknytning til den firlængede gård Vilhelmsminde, som ønskes bevaret. Halvdelen af boligerne skal være rækkehuse eller klyngehuse - den andel halvdel skal være etageboliger. Stender A/S ønsker at gennemføre projektet i to faser, hvoraf arealet længst inde mod Nr. Bjert by skal være den første.

Annonce

Tidsplan

  • By- og udviklingsforvaltningen regner med at have et forslag til en lokalplan for de første 140 boliger og tilhørende kommuneplantillæg klar til politisk godkendelse i maj 2020.
  • Kommuneplantillægget er nødvendigt, fordi arealerne skal skifte status fra landzone til byzone.
  • Derefter skal planerne i offentlig høring i otte uger i juni-juli med mulighed for indsigelser og kommentarer.
  • Endelig vedtagelse i Kolding Byråd kan ske i september 2020.

Vejen frem

Politikerne i plan-, bolig- og miljøudvalget har netop godkendt, at Kolding Kommunes by- og udviklingsforvaltning nu laver et forslag til en lokalplan for fase et, som dækker et område på cirka 80.000 kvadratmeter. Her skal de første 140 boliger i halvanden til to etager bygges. I fase to, som ligger længere ude i det bakkede landskab, er det hensigten af placere andre 140 boliger i op til fire etager, som aftrappes i harmoni med landskabet.

- Det er et meget stort projekt, men vi synes, det er spændende, og derfor siger vi ja til, at man kan arbejde videre det. Men menighedsrådet skal tages med på råd, for kirken har tidligere været meget oppe på mærkerne i forhold til trafikbelastningen gennem Nr. Bjert, siger Poul Erik Jensen (S), som sad for bordenden, da udvalget gav grønt lys for det videre planlægningsarbejde.

I forhold til en omfartsvej ved Nr. Bjert, så er by- og udviklingsforvaltningen endnu kun i gang med det meget indledende arbejde - herunder undersøgelser af en mulig føring af vejen over jernbanen og frem til Fynsvej. Det er planen, at beboerne i det nye boligområde i fremtiden skal køre ud og hjem ad den mulige omfartsvej - men indtil da bliver Nr. Bjertvej og Sletteskovvej vejen frem.

Sådan tænkes det kommende boligkvarter disponeret. Fase to af projektet er det yderste areal (indrammet med gult) med hesteskoformede boligblokke. Illustration: Stender A/S
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Retten i Kolding er i fuldt gear igen: Alligevel risikerer flere at skulle vente et år på ny retssag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Kolding

Naboer frygter at blive nabo til gigantisk solcelleanlæg: Miljøformand vil undersøge alternative muligheder

Annonce