Annonce
Haderslev

Endnu ingen forklaring på mistænkeligt dødsfald på plejehjem

Plejecenter Bregnbjerglunden. Foto: Timo Battefeld
En kvinde blev mandag aften fundet død på Bregnbjerglundens Plejecenter i Vojens. Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker sagen.

HADERSLEV: Der var tirsdag sidst på formiddagen endnu ingen forklaring på, hvad der fik politiet til at betegne det som et mistænkeligt dødsfald, da en 85-årig kvinde var fundet død på Plejecenter Bregnbjerglunden i Vojens. Dødsfaldet blev anmeldt mandag aften klokken 21.

- Efterforskerne er gået hjem for at sove, og der kommer næppe flere meldinger, før kvinden er blevet obduceret, forklarede Helle Lundberg, der er kommunikationschef ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Rolf Dalsgaard Johansen, der er direktør for voksen- og sundhedsservice i Haderslev Kommune, har pt. heller ingen kommentarer til sagen.

- Der foregår en politimæssig efterforskning, og den afventer vi resultatet af, men der er taget godt hånd om både medarbejdere og øvrige beboere, siger Rolf Dalsgaard Johansen.

Han understreger også, at de pårørende til den afdøde er underrettet om dødsfaldet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce