Annonce
Esbjerg

Endnu større overskud fra Stafet for livet

Morten Topholm(tv.), Ole Pallesen og Jane Lykke Hein er glade for, at det beløb, man kan sende til Kræftens Bekæmpelse, viste sig at være endnu højere end først meldt ud. Foto: Bo Maimburg

Ribe: Styregruppen for Stafet for Livet meldte umiddelbart efter årets udgave af løbet et overskud ud på 290.000 kr., men resultatet har nu vist sig at blive endnu højere.

De sidste regninger er nu betalt, og de sidste indtægter lagt til, og kasserer Ole Pallesen kan dermed berette, at overskuddet er blevet på 312.789 kr.

- Jeg er supergodt tilfreds med resultatet, og der er virkelig mange, der har gjort et stort stykke arbejde for at skaffe penge og gøre noget udover det sædvanlige. Vi havde ikke fremgang i antallet af deltagere, men til gengæld har deltagerne på de forskellige hold virkelig ydet en stor indsats, siger formanden for styregruppen, Morten Topholm.

Beløbet er sendt videre til Kræftens Bekæmpelse. I 2020 holdes der Stafet for Livet i 12.-13. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce