Annonce
Esbjerg

Endnu større overskud fra Stafet for livet

Morten Topholm(tv.), Ole Pallesen og Jane Lykke Hein er glade for, at det beløb, man kan sende til Kræftens Bekæmpelse, viste sig at være endnu højere end først meldt ud. Foto: Bo Maimburg

Ribe: Styregruppen for Stafet for Livet meldte umiddelbart efter årets udgave af løbet et overskud ud på 290.000 kr., men resultatet har nu vist sig at blive endnu højere.

De sidste regninger er nu betalt, og de sidste indtægter lagt til, og kasserer Ole Pallesen kan dermed berette, at overskuddet er blevet på 312.789 kr.

- Jeg er supergodt tilfreds med resultatet, og der er virkelig mange, der har gjort et stort stykke arbejde for at skaffe penge og gøre noget udover det sædvanlige. Vi havde ikke fremgang i antallet af deltagere, men til gengæld har deltagerne på de forskellige hold virkelig ydet en stor indsats, siger formanden for styregruppen, Morten Topholm.

Beløbet er sendt videre til Kræftens Bekæmpelse. I 2020 holdes der Stafet for Livet i 12.-13. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce