Annonce
Læserbrev

Endnu tid til at omgøre historisk forkert beslutning

Læserbrev: Mange er sikkert bekendt med, at byrådet har besluttet, at "Sønnen", mindesmærket for H.P. Hanssen i Genforeningshaven, skal flyttes til den snart færdige Genforeningspark ved Folkehjem.

Beslutningsprocessen i den sag har været yderst mærkværdig.

I første omgang beslutter et næsten enigt kulturudvalg, at Sønnen skal blive stående i Genforeningshaven.

Så kommer en gruppe frivillige på banen med løfte om at betale for flytning af Sønnen til den kommende Genforeningspark.

Dette resulterer i en formandsbeslutning om, at kulturudvalgets beslutning om, at Sønnen skal blive stående i Genforeningsparken, ændres til beslutning om, at Sønnen skal flyttes til Genforeningsparken ved Folkehjem.

En beslutning, som vi i DF var og er meget stor modstander af. Derfor begærede vi sagen afgjort i byrådet, men et flertal var desværre ikke enig med os.

Nu viser det sig så, at flytningen af Sønnen bliver forsinket. Er der mon håb for at undgå dette kulturhistoriske overgreb ?

Jeg anbefaler, at man læser interviewet i JydskeVestkysten den 11. februar med tidligere arkivleder gennem 25 år hos Museum Sønderjylland Kim Furdal.Nu igennem tre år leder på Ærø Museum. Interviewet afsluttes med udtalelse af Furdal, at Sønnens placering i Genforeningshaven "ikke var tilfældig", hvilket han har helt ret i.

Jeg skriver ikke dette for at starte en ny debat, men for at opfordre til eftertanke, så beslutningen om flytning af Sønnen til Genforeningsparken omgøres til, at Sønnen skal blive stående i Genforeningshaven.

Der er endnu tid til at omgøre den historiske forkerte beslutning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Esbjerg For abonnenter

Ramt af vandmasserne: - Vi kan sidde i stuen og fiske

Annonce