Annonce
Esbjerg

Energien bliver først indviet i januar eller februar

Sådan er det nye Energien blevet illustreret. Arkiv

Esbjerg: Fredag den 22. november har været i spil til en eventuel dato for en indvielse af Energien i Andrup, men sådan bliver det nu ikke.

- Indvielsen kommer i stedet til at finde sted i enten januar eller februar, hvilket skyldes en udskudt levering af squashbanen, oplyser Esbjerg Kommunes bygherrerådgiver Kenni Lund.

Det er Esbjerg Kommune, som er bygherre på projektet, mens NemByg har hovedentreprisen, og hos NemByg oplyser medejer og projektchef Jesper Holm Nielsen, at byggeriet er færdigt, når man lige ser bort fra squashbanen.

Energien i Skads/Andrup omfatter en udvidelse og modernisering af idrætshallen ved skolen i Andrup, så der skabes et fælles mødested, hvor langt de fleste af områdets beboere får mulighed for at lære hinanden bedre at kende. Projektet åbner op for idræt for borgere i alle aldersgrupper, nye kulturelle aktiviteter som for eksempel koncerter, teater, udstillinger og foredrag. Desuden får dagpleje, skole, skolefritidsordning og ungdomsklub langt bedre plads til at boltre sig på i dagtimerne.

Energien, som er et multicenter, har et samlet areal på 2.350 kvadratmeter, heraf en 600 kvadratmeter udvidelse. Budgettet lyder på cirka 18 millioner kroner, og idéen til multicentret opstod allerede i 2007, da Lokalrådet inviterede foreninger, institutioner og seniorklubber til at drøfte de forskellige fritidsbehov i byerne, og lige siden har lokale folk knoklet for at gøre drømmen til virkelighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce