Annonce
Esbjerg

Energiens Folkemøde blev et tilløbsstykke

Ting man kunne prøve, som her et sæt virtuel reality-briller, var meget populære under Energiens Folkemøde, der blev afviklet på Torvet onsdag og torsdag. Foto: André Thorup

Esbjerg: To dage med Energiens Folkemøde midt på Torvet i Esbjerg har gjort arrangørerne glade.

Én ting var de debatter, som både onsdag og torsdag handlede om alt fra transmissionssystemer over energilagring til ligestilling i energibranchen. Noget andet var den generelle tilstrømning til de stande, som firmaer og interesseorganisationer havde på Torvet, og den var ifølge arrangørerne god.

- Vi er ovenud tilfredse. Nu har vi ikke stået og talt hver enkelt gæst, men vores vurdering er, at der over de to dage har været 5000 mennesker til Energiens Folkemøde, og det er meget, meget pænt, siger Per Andersen, der er én af arrangørerne.

Et eksempel på et af de mere folkelige indslag til Energiens Folkemøde var det F-16-fly, som folk kunne få lov at sidde i.

Midt på eftermiddagen torsdag oplyste forsvaret, at omkring 600 personer havde været oppe i flyet, og der var da også kø for at komme op allerede onsdag en times tid inden, Energiens Folkemøde overhovedet åbnede.

Ifølge en anden af arrangørerne, Niels Aage Giversen, er man så godt tilfreds med afviklingen på Torvet, at der næsten 100 procent sikkert kommer et Energiens Folkemøde også næste år.

- Vi har været meget glade for at rykke fra Riogrunden og op på Torvet på grund af velvillighed fra Esbjerg Kommunes side. Og i det hele taget er vi utroligt taknemmelige over den hjælp, vi har fået fra alle sider, uden den ville Energiens Folkemøde ikke være blevet til noget, siger Niels Aage Giversen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce