Annonce
Debat

Energimærkningen er ikke forkert

Annonce

Læserbrev: JydskeVestkysten bragte et læserbrev fra Hans Stengaard Jessen i mandags. Hans Stengaard Jessen har sikkert læst de fejlagtige oplysninger, som Lars Aagaard bragte på vegne af Dansk Energi i Jyllands Posten for nylig, om påstået sammenhæng mellem varmepumper og dårlige energiklasse. Det passer bare ikke.

Lars Aagaard har jo i årevis agiteret for at sætte elafgiften ned, næsten uanset konsekvenserne.

Jeg har arbejdet som energirådgiver med energimærkning ved mange huse, der har oliefyr og de har efterfølgende fået udskiftet til varmepumpe, hvilket typisk resulterer i et energimærke, som er 2 klasser bedre.

Huse med varmepumper bliver typisk mere værd, for eksempel 100.000 kroner, hvis vi siger 50.000 kroner per karakter. Så der er slet ingen straf her ved energimærkningen. Huse med gasfyr får typisk et energimærke, som er en karakter bedre.

Det er rigtigt, at el bliver straffet med faktor 1,9. Men fordi varmepumper har en virkningsgrad på omkring 3,5 har det ingen betydning, kun i den gode retning. En varmepumpe har en energifaktor på 0,55, (1,9/3,5 = 0,55) som gør, at varmepumper gør sig rigtigt godt i energimærker.

Det er meget uheldigt med den markante forkerte overskrift i læserbrev på bagsiden af JV. Håber ikke, det når at skræmme folk fra at vælge en varmepumpe af denne grund. Selvfølgelig kan der være fejl i energimærke, men det er ikke det, som er årsagen her. Man kan i øvrigt også undre sig over, at Energistyrelsen, som myndighed, ikke går ind ydre sig og sætte tingene på plads!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce