Annonce
Esbjerg

Energiminister til kaffe og kage i Endrup

Sådan kommer de nye master til at se ud. De bliver omkring 35 meter høje og 35 meter bredde, men nu har energiminister Lars Chr. Lilleholt selv tilbudt at komme til Endrup, fordi han gerne vil hjælpe med at finde den bedste løsning i området, der i forvejen har en stor transformerstation. Illustration: Energinet

Endrup: I et debatindlæg i JydskeVestkysten omhandlende nye elmaster ved Endrup, forklarer energi, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, at han har tilbudt Endrup Lokalråd at tage et møde med dem for at se, om man kan finde gode løsninger ved Endrup, der ud over de måske kommende elmaster også har en stor transformerstation.

Alt i alt kan Endrup se frem til at komme til at ligge lige midt i et edderkoppespind af kabler, elmaster og en enorm transformerstation, og hos Endrup Lokalråd er man glad for, at Lars Chr. Lilleholt godt kan se, at man får et problem, hvis man vælger at opføre 35 meter høje elmaster igennem eller tæt ved Endrup.

Og de har tænkt sig at sige ja tak og finde en dato til at invitere energiministeren på kaffe og kage i Endrup.

- Vi tror godt ministeren kan se, at man får et problem her i Endrup, siger lokalrådsformand Johannes Schmidt, der tidligere på måneden også modtog et personligt brev fra ministeren, hvori det blandt andet lyder, at han "har stor forståelse for de bekymringer, I oplever omkring Endrup, og jeg kan forsikre jer om, at sagen om de planlagte 400 kV-ledninger i Syd- og Vestjylland har min fulde opmærksomhed."

Annonce

Respekt

Johannes Schmidt forklarer, at man endnu ikke har fundet en dato for mødet, men at man snarest vil forsøge at sætte et møde i stand.

- Vi er da bestemt glade for og beærede over, at ministeren tilbyder at komme på besøg, men vi savner bare noget at snakke om, siger Johannes Schmidt og forklarer, hvordan ministeren i sit brev til ham forklarer, at han gerne med egne øjne vil se udfordringer, Lokalrådet i Endrup i et tidligere brev har sendt til ham, og at Lars Chr. Lilleholt gerne vil tage en drøftelse om, hvilke løsningsmuligheder man lokalt ser, når Energinets vurderinger og konklusioner er blevet trykprøvet af internationale eksperter.

Og det er lige netop denne udenlandske vurdering, alle venter på. En vurdering, der forventes i starten af december, selvom om første udmelding var begyndelsen af november.

- Jeg bilder mig ind, at det tager længere tid end planlagt, fordi de tager dette alvorligt. Vi vil have fakta på bordet, for vi savner fakta, vi kan snakke om, og når rapporten er klar vil vi meget gerne have ministeren til kaffe, siger Johannes Schmidt, der stadig ikke forstår, hvorfor elmasterne skal op, når det ikke er på grund af hverken grøn strøm eller forsyningssikkerheden.

- Selvfølgelig er vi ikke imod fremskridt herude. Vi vil bare gerne behandles med respekt, siger Johannes Schmidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce