Annonce
Varde

Energiministeren kommer og er nu klar til mastesnak med seks borgmestre

Efter et massivt pres kommer klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt )V) til Vestjylland til august for at mødes med seks borgmestre. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Vestjylland: Energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) fik på puklen, da han brændte seks borgmestre fra Tønder, Esbjerg, Varde, Holstebro, Herning og Ringkøbing-Skjern af den 7. maj.

Dagen før mødet med borgmestrene i Næsbjerghus ved Varde så meldte Lars Chr. Lilleholt afbud - til stor fortrydelse for borgmestrene, der gerne ville have en snak med ministeren om de planlagte og vedtagne 400 kilovolt højspændingsledninger fra Idomlund via Endrup og videre til grænsen. En samlet strækning på 170 kilometer.

Men nu har Lars Chr. Lilleholt meldt sin ankomst en gang i august. Det oplyser borgmester Erik Buhl (V) fra Varde Kommune.

- Det er jeg rigtig glad for. Det er stadig i høringsfasen, og vi har brug for en snak med ministeren, siger Erik Buhl.

På det seneste har ministeren selv været med til at skabe stor usikkerhed om fakta og muligheden for at lave en nedgravet kabeløsning, som alle seks borgmestre taler for. Men den løsning er ikke gangbar og opfylder ikke behovet for at transportere strøm, ifølge Energinet. Den endelige dato, og hvor mødet med ministeren skal foregå, er ikke aftalt endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce