Annonce
Esbjerg

Energistyrelsen afviser beskyldninger fra borgmester

Energistyrelsens samlede, foreløbige vurdering lyder, at Esbjergværket kan tages permanent ud af drift den 31. december 2022, uden at hensynet til varmeforsyningssikkerheden tilsidesættes. Arkivfoto: Chresten Bergh.
Energistyrelsen mener, at der er taget hensyn til varmekunderne og ikke Ørsteds aktiekurser i den påtænkte afgørelse, styrelsen har sendt i høring. Borgmester vil tage sagen op med kommende energiminister.

Esbjerg: Energistyrelsen afviser - i øvrigt ganske forventeligt - at aktiekurserne hos den statslige energivirksomhed Ørsted har betydning for den afgørelse, styrelsen ser ud til at træffe i striden mellem Din Forsyning og energigiganten i forbindelse med lukningen af Esbjergværket.

JydskeVestkysten har forelagt Energistyrelsen den kritik, som borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) har sendt i retning af den statslige styrelse, og Energistyrelsen har sendt følgende skriftlige svar:

"Energistyrelsen har i øjeblikket udkastet til afgørelse vedrørende Esbjergværkets blok 3 i høring hos de berørte parter. Da der er tale om en verserende sag, kan vi ikke fra Energistyrelsens side kommentere på sagen i detaljer".

Annonce

Minister inddrages

Og videre:

"Der er ikke tale om, at Energistyrelsen har taget hensyn til Ørsteds aktiekurser eller lignende. Vi har baseret vores udkast til afgørelse på blandt andet de fakta, der er modtaget af parterne i sagen og har i vores sagsbehandling lagt vægt på de hensyn, der skal tages ud fra gældende lovgivning – nemlig hensynet til, at elforsyningssikkerheden og varmeforsyningssikkerheden fortsat sikres overfor kunderne. Derudover har styrelsen også indhentet tredjepartsvurdering til brug for sagsbehandlingen, og både Esbjerg Kommune og DIN Forsyning er blevet hørt om fakta ad flere gange. Det er vigtigt at have for øje, at det vil være væsentligt dyrere for varmeforbrugerne i Esbjergområdet, hvis driften af Esbjergværkets blok 3 forlænges ud over 2022", skriver Energistyrelsen.

Energistyrelsens udkast til afgørelse er også i høring hos Esbjerg Kommune frem til begyndelsen af august.

"Styrelsen vil selvfølgelig opfordre til, at parterne i sagen indsender partsindlæg, hvis der fremkommer nye fakta, der kan bidrage til at oplyse sagen yderligere", hedder det i mailen.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) agter, så snart den nye, socialdemokratiske regering er på plads, at tage sagen op med den kommende energi- og forsyningsminister.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce