Annonce
Esbjerg

Energistyrelsen runder 100 medarbejdere i Esbjerg

Energistyrelsens afdeling med adresse på Niels Bohrs Vej i Esbjerg er rundet 100 ansatte.
Energimærker, CO2-kvoter og andre dele af den grønne omstilling skaber nye arbejdspladser i Energistyrelsen i Esbjerg, der er vokset fra 72 til 100 medarbejdere på fire år.
Annonce

Esbjerg: Som led i udflytningen af statslige arbejdspladser omplacerede Energistyrelsen, der har hovedsæde på Kalvebod Brygge i København, i 2017 72 medarbejdere til Niels Bohrs Vej i Esbjerg.

Siden da er enheden med navnet Center for energiadministration vokset til 100 medarbejdere – en vækst, der kort og godt kan tilskrives den grønne omstilling. Det fortæller Energistyrelsens direktør, Kristoffer Böttzauw, i en pressemeddelelse.

- Sidste år fik Danmark en klimalov med mål for CO2-reduktion frem mod 2030 og 2050 og en ambitiøs klimaaftale for energi og industri. 2021 er startet med en aftale om verdens første energiø. Der er med andre ord skruet op for tempoet for en klog, grøn omstilling af vores samfund. Opgaven kræver helt naturligt flere gode kræfter på tværs af hele Energistyrelsen, for at vi kan nå vores fælles mål, udtaler han.

Annonce

Fokus på højtuddannet arbejdskraft

Energistyrelsens vestjyske enhed varetager blandt andet Danmarks CO2-kvoter, 6000 energimærker, 500 millioner kroner til grønne udviklings- og demonstrationsprojekter og 7 milliarder kroner til produktion af vedvarende energi. Det er en indsats, der passer godt til Esbjergs profil som Danmarks energimetropol, mener Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen.


Fra kommunens og uddannelsesinstitutionernes side har vi stort fokus på at sikre flere studerende og tiltrække højtuddannet arbejdskraft, så vores statslige institutioner og vores mange virksomheder i området, kan få den arbejdskraft, der er brug for.

Jesper Frost Rasmussen (V), borgmester, Esbjerg Kommune


- Vi er meget glade for at høre, at Energistyrelsen vokser støt. Det er der også behov for i fremtiden. I Esbjerg har vi sat os det mål, at vi vil være CO2-neutrale i 2030, og også i resten af Danmark sker der en rivende udvikling i forhold til den grønne omstilling. Jeg er sikker på, at det yderligere vil påvirke Energistyrelsen i positiv retning, siger Jesper Frost Rasmussen og tilføjer:

- Fra kommunens og uddannelsesinstitutionernes side har vi stort fokus på at sikre flere studerende og tiltrække højtuddannet arbejdskraft, så vores statslige institutioner og vores mange virksomheder i området, kan få den arbejdskraft, der er brug for. Vi ser frem til at flere familier og unge flytter til byen. Efterspørgslen efter byggegrunde og boliger i den indre by er allerede stigende, og fra kommunens side har vi stort fokus på at understøtte den udvikling så behovet kan imødekommes og byen udvikle sig i den retning, vi ønsker.

Annonce

En stærk styrelseskommune

Også hos Business Esbjerg, der varetager kommunens erhvervsudvikling, ser man positivt på flere medarbejdere til Energistyrelsen.

- Vi ønsker først og fremmest Energistyrelsen stort tillykke med milepælen. Det er en flot og meget positiv udvikling, som både er en blåstempling af deres vellykkede etablering her i byen og af Esbjerg som en stærk styrelseskommune, siger Susanne Nordenbæk, direktør i Business Esbjerg.

Hun er i øvrigt enig med Jesper Frost Rasmussen i, at en Energistyrelsen passer godt ind i Esbjergs erhvervsmæssige fokus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

93-årige Bent fik med besvær første corona-vaccination: Nu føler han sig tvunget til at skyde sidste stik til hjørne

Vejen For abonnenter

Region Syddanmark erkender problemer med bestilling af vaccine-tid: - Det er ikke nemt at finde rundt i for borgerne

Annonce