Annonce
Sport

Energy-back: Vi skal holde følelserne i skak

Esbjerg Energy vandt den anden semifinale mod Aalborg Pirates efter overtid. Der er dog flere ting, der skal rettes op på, inden tredje semifinale søndag eftermiddag i Aalborg. Foto. John Randeris.

Mindre end to døgn er der mellem kampene i semifinaleserien mellem Esbjerg Energy og Aalborg. Derfor er det ifølge Phillip Bruggisser vigtigt at være i balancen og ikke lade følelserne tage over efter en sejr.

Optakt: Når pucken kastes til tredje semifinaleopgør mellem Esbjerg Energy og Aalborg søndag eftermiddag i Nordjylland, er det under 44 timer efter, Adam Miller scorede det afgørende mål i Granly Hockey Arena fredag aften.

Derfor er det vigtigt, at holdet hurtigt gør sig klar til næste kamp. Det mener backen Phillip Bruggisser, der lavede tre assists i fredagens opgør.

- Vi snakker meget om at være i balance. Hvis man vinder, skal det fejres i 20 minutter efter kampen, og så er vi videre til næste kamp. Hvis man taber, så skal vi heller ikke helt ned i kulkælderen. Det handler om at holde følelserne i skak, siger han.

Annonce

Optakt

ISHOCKEY, semifinale, tredje kamp (1-1 i serien)

17.45: Aalborg Pirates - Esbjerg Energy

JV tipper: 1-2

TV: TV2 Sport

Kampen kan også følges live på jv.dk, hvor JydskeVestkysten sidder klar med liveopdatering fra første puck kastes til sidste slutfløjt.

Lavere tempo

At skulle omstille sig så hurtigt efter hver kamp er dog ikke et problem for Energy-holdet. Hele holdet har glædet sig til slutspillet, hvor sæsonen for alvor skal afgøres.

- Det er, det vi venter på hele sæsonen. Det bliver selvfølgelig hårdt i sidste ende, men det er sjovere at spille kampe end at træne. Så alle vil hellere spille kampene end at skulle træne, siger Bruggisser og tilføjer, at truppen efterhånden er blevet rimeligt rutineret i at spille slutspil, så backen forventer, at det kan blive en fordel mod Aalborg.

Der er dog også blevet fokuseret på det taktiske efter fredagens sejr. Selvom det endte med en sejr i overtid er Phillip Bruggisser ikke helt tilfreds. Der blev lavet for mange fejl i kampen, og det gav Aalborg momentum i kampen. Det skal ændres inden søndagens kamp.

- Vi vil ikke spille i deres høje tempo. Vi vil gerne have lov til at styre kampen og prøve at arbejde ud fra en stærk defensiv. Vi skal ikke byde dem de chancer, som vi gav dem hjemme, siger Phillip Bruggisser og tilføjer, at han håber og tror på sejren i Aalborg, hvor han tror, at det afgørende kan blive scoringer i powerplay.

Tætte kampe

De to første kampe i semifinaleserien har været meget tætte. I det første opgør scorede Aalborg først til 2-1 tre minutter før tid, mens anden kamp røg i overtid. Også flere af de fem kampe i grundspillet har været tætte med sene afgørelser.

- Det regner jeg også med, at de næste kamp bliver. Som jeg ser det, er det to stærke modstandere, og det bliver små ting, der skal afgøre serien. Det handler om, at vi skal minimere de personlige fejl, og sætte de chancer ind, som vi skaber, siger Bruggisser.

Pucken kastes til den tredje semifinale klokken 17.45.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Annonce