Annonce
Sport

Energy-back: Vi skal holde følelserne i skak

Esbjerg Energy vandt den anden semifinale mod Aalborg Pirates efter overtid. Der er dog flere ting, der skal rettes op på, inden tredje semifinale søndag eftermiddag i Aalborg. Foto. John Randeris.

Mindre end to døgn er der mellem kampene i semifinaleserien mellem Esbjerg Energy og Aalborg. Derfor er det ifølge Phillip Bruggisser vigtigt at være i balancen og ikke lade følelserne tage over efter en sejr.

Annonce

Optakt: Når pucken kastes til tredje semifinaleopgør mellem Esbjerg Energy og Aalborg søndag eftermiddag i Nordjylland, er det under 44 timer efter, Adam Miller scorede det afgørende mål i Granly Hockey Arena fredag aften.

Derfor er det vigtigt, at holdet hurtigt gør sig klar til næste kamp. Det mener backen Phillip Bruggisser, der lavede tre assists i fredagens opgør.

- Vi snakker meget om at være i balance. Hvis man vinder, skal det fejres i 20 minutter efter kampen, og så er vi videre til næste kamp. Hvis man taber, så skal vi heller ikke helt ned i kulkælderen. Det handler om at holde følelserne i skak, siger han.

Optakt

ISHOCKEY, semifinale, tredje kamp (1-1 i serien)

17.45: Aalborg Pirates - Esbjerg Energy

JV tipper: 1-2

TV: TV2 Sport

Kampen kan også følges live på jv.dk, hvor JydskeVestkysten sidder klar med liveopdatering fra første puck kastes til sidste slutfløjt.

Annonce

Lavere tempo

At skulle omstille sig så hurtigt efter hver kamp er dog ikke et problem for Energy-holdet. Hele holdet har glædet sig til slutspillet, hvor sæsonen for alvor skal afgøres.

- Det er, det vi venter på hele sæsonen. Det bliver selvfølgelig hårdt i sidste ende, men det er sjovere at spille kampe end at træne. Så alle vil hellere spille kampene end at skulle træne, siger Bruggisser og tilføjer, at truppen efterhånden er blevet rimeligt rutineret i at spille slutspil, så backen forventer, at det kan blive en fordel mod Aalborg.

Der er dog også blevet fokuseret på det taktiske efter fredagens sejr. Selvom det endte med en sejr i overtid er Phillip Bruggisser ikke helt tilfreds. Der blev lavet for mange fejl i kampen, og det gav Aalborg momentum i kampen. Det skal ændres inden søndagens kamp.

- Vi vil ikke spille i deres høje tempo. Vi vil gerne have lov til at styre kampen og prøve at arbejde ud fra en stærk defensiv. Vi skal ikke byde dem de chancer, som vi gav dem hjemme, siger Phillip Bruggisser og tilføjer, at han håber og tror på sejren i Aalborg, hvor han tror, at det afgørende kan blive scoringer i powerplay.

Annonce

Tætte kampe

De to første kampe i semifinaleserien har været meget tætte. I det første opgør scorede Aalborg først til 2-1 tre minutter før tid, mens anden kamp røg i overtid. Også flere af de fem kampe i grundspillet har været tætte med sene afgørelser.

- Det regner jeg også med, at de næste kamp bliver. Som jeg ser det, er det to stærke modstandere, og det bliver små ting, der skal afgøre serien. Det handler om, at vi skal minimere de personlige fejl, og sætte de chancer ind, som vi skaber, siger Bruggisser.

Pucken kastes til den tredje semifinale klokken 17.45.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Skud mod bil afslørede 'smugkro'

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Trekantområdet

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Annonce