Annonce
Esbjerg Energy

Energy-boss skifter ud på backsiden

Esberg Energy-coach Mark Pederson krydser fingre for tre point i torsdagens hjemmekamp mod Rødovre. Foto: John Randeris
Mark Pederson har skilt sig af med skadede Travis Walsh. Han erstattes af amerikanske Jason DeSantis, der senest har spillet for engelske Nottingham Panthers.

ESBJERG ENERGY: Om ikke så forfærdelig lang tid bliver det alvor i isligaen, når pucken kastes til kampene i slutspillet.

Og til den tid handler det naturligvis om at stå så stærkt som overhovedet muligt, og derfor går flere ligaklubber i disse dage og vurdere på, om der skal skiftes ud i truppen.

Skal der gøres noget, skal det gøres inden på mandag, hvor der er transferdeadline, og derefter er det altså ikke længere muligt at få nye spillere ind i truppen.

Esbjerg Energy-cheftræner Mark Pederson venter dog ikke til allersidste dag med at justere i sin egen spillertrup. Onsdag blev der taget afsked med backen Travis Walsh, der har været slemt plaget af skader i sin korte tid i det vestjyske.

Walsh har kun været i stand til at spille lidt over halvdelen af kampene i denne sæson.

- Desværre er flere skader kommet på tværs. Jeg er ked af, at det slutter på denne måde, men jeg ønsker klubben og holdet al mulig held og lykke fremadrettet. Jeg er sikker på, at Energy nok skal få et godt slutspil, siger Walsh i sin farvel hilsen.

Annonce

Optakt

Ishockey, ligaen

Torsdag 19.00: Esbjerg Energy - Rødovre

Truppen

Ingen ændringer

JV tipper: 5-2

Svært med nye spillere

Og Mark Pederson er ked af at tage afsked med Walsh.

- Men skaderne har ødelagt det for ham hos os. I december forsøgte han at komme tilbage og spillede også nogle kampe, men alligevel gik det ikke.

Den rutinerede Energy-coach har fundet afløseren for Walsh i engelske Nottingham Panthers, hvor 33-årige Jason DeSantis er hentet.

- Det er altid svært med nye spillere på denne tid af året, og så måtte vi se, hvad der var muligt, men DeSantis ønskede en ny udfordring, og så kunne han godt se en idé i at komme til Esbjerg for at hjælpe os.

- Han har stor rutine, så jeg satser selvfølgelig på, at han kan styrke os. Jason har spillet i Europa i mange år. Han har ikke alene afprøvet sig selv, men samtidigt bevist sig selv og sit værd i stærke europæiske ligaer. Så jeg håber og tror på, at vi har forstærket truppen med en stabil og kompetent spiller hos Esbjerg Energy, der kan afgøre kampe.

Gang i papirarbejdet

Torsdag aften spiller Energy hjemme mod Rødovre, men den kamp når Jason DeSantis ikke at blive spilleberettiget til.

- Nu går den sædvanlige proces i gang med at få papirarbejdet i orden. Vi tager det dag for dag, og så må vi se, hvornår vi har ham til rådighed. Han skal i hvert fald meget gerne blive en fuldt integreret del af holdet inden slutspillet begynder, understreger Mark Pederson.

Cheftræneren er voldsomt opsat på at få tre point på egen is mod Rødovre.

- Det var tæt i Vojens i tirsdags. Det var en kamp, som jeg mener kunne være gået begge veje, men Rødovre hjemme er sådan en kamp, hvor vi skal vise, at vi kan vinde.

Og Rødovre-kampen skal give tre point, hvis værterne skal gøre sig forhåbninger om at forbedre den nuværende sjetteplads i grundspillet, og chancen burde være der, da københavnerne på ottendepladsen er hele 11 point efter Energy.

Sidst de to hold mødte hinanden vandt Rødovre dog 4-2 på egen is, mens det seneste indbyrdes møde i Esbjerg gav en sikker hjemmesejr på 4-1.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce