Annonce
Sport

Energy er ude med indsamlingsbøssen: Søger kvart million til ny spiller

42 mål har Energy lukket ind i sæsonens første 12 kampe. Klubben søger nu en ny back, der kan hjælpe Mathias Seldrup (billedet) til at skulle hente færre pucke ud af målet. Arkivfoto: Chresten Bergh

Ishockeyklubben Esbjerg Energy har bedt sponsorer om hjælp til at hente en ottende udlænding til truppen. Målet er at indsamle 250.000 kroner.

Ishockey: Esbjerg Energy håber at kunne præsentere en ny back inden årets udløb.

For at kunne få denne drøm opfyldt skal klubben have tilført penge udefra, og derfor har den vestjyske ishockeyklub bedt sine sponsorer om hjælp.

- Der er en mulighed for at tilføre ottende importspillere, og der har trænerstaben vurderet, at det kunne styrke formen yderligere, fortæller klubbens administrerende direktør, Peder Krogsgaard.

Peder Krogsgaard oplyser, at målet er at få 250.000 samlet sammen.

Annonce

Optakt

Ishockey, ligaenTirsdag kl. 19: Esbjerg Energy-Frederikshavn White Hawks

JV tipper: 3-2

Indkasserer for mange mål

Klubbens cheftræner fortæller, at der er flere årsager til, at klubben nu forsøger at skrabe midler sammen til endnu en spiller.

- Vi har haft nogle op- og nedture, vi har været ude i overtid i mange kampe, vi har haft nogle kampe hvor, der er blevet scoret lidt for mange mål mod os i powerplay, og så har vi i starten haft nogle skader, fortæller Mark Pederson.

Man siger, at forberedelse er nøglen til succes, og da ingen - heller ikke Esbjerg Energy - ved, hvad morgendagen bringer, er det ønsket at få økonomisk råderum til at handle hurtigt.

- Man ved aldrig, hvad der sker, man ved aldrig med skader, og man ved aldrig, hvornår man støder på den gode spiller. Man skal være beredt på alle situationer, og man skal være i stand til at reagere og nogle gange være lidt mere aktiv. Vi er ikke rigtigt der i sæsonen, hvor vi gerne ville være, og det skal vi også tage med i betragtningerne. Det er et puslespil, og vi håber, at det her er noget, vi kan overveje, siger cheftræner Mark Pederson.

Bliver formentlig en udlænding

Klubben har sendt en folder ud, hvor det bliver beskrevet, at man ønsker at hente sin ottende importspiller. Men det behøver ikke nødvendigvis være en udlænding, siger Pederson.

Hvorfor skal det være en udlænding?

- Hvis du sidder med en liste med ledige danske spillere, må du hellere end gerne sende den til mig, siger Pederson grinende og tilføjer:

- Der er bare flest udlændinge, der er ledige på dette tidspunkt i sæsonen, og vi kigger rundt om i de forskellige ligaer, men vi er bestemt ikke afvisende overfor at hente en dansk spiller, fortæller holdets svensk-canadiske træner.

En aftale når nok ikke at komme i stand, inden holdet tirsdag tager imod Frederikshavn White Hawks hjemme, men håbet er, at klubben i midten af december kan samle pengene sammen til en ny back ved et bowlingarrangement.

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce