Annonce
Sport

Energy forlænger med rutineret Esbjerg-dreng

Sune Hjulmand, her med det traditionelle slutspilsskæg, glæder sig til at indvie den nye hockeyarena i Esbjerg, når slutspillet starter. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

"Publikumsfavorit", "kulturbærer" og "Esbjerg-dreng" er nogle af de ord, som Esbjerg Energy selv bruger til at beskrive Sune Hjulmand. Den rutinerede forward har underskrevet en ny toårig kontrakt med klubben.

ISHOCKEY: For 14. sæson i træk er Sune Hjulmand klar til at skøjte ud på isen for Esbjergs bedste ishockeyhold, når den nye sæson om ikke alt for længe starter. Esbjerg Energy oplyser i en pressemeddelelse, at den 29-årige forward har underskrevet en ny toårig aftale.

Hjulmand fik debut på det daværende EfB Ishockey tilbage i 2005/06-sæsonen, og i den kommende sæson vil han højst sandsynligt runde 600 ligakampe for klubben. Det er tredjeflest af alle i ishockeyens historie i Esbjerg.

- Jeg er stolt af at have været med i så mange år, ikke kun ishockeymæssigt, men også mentalt, da det kræver hårdt arbejde hver dag. Men jeg føler, at jeg stadigvæk kan bidrage med en masse, og jeg elsker at spille ishockey, siger Sune Hjulmand.

Annonce

Mange år tilbage endnu

I sidste sæson spillede Hjulmand, der er fra Esbjerg og fik sin ishockeyopdragelse i Esbjerg IK, samtlige 64 kampe for Energy. I alt blev det til 13 point.

- Jeg har en forventning om, at jeg kan blive ved med at spille ishockey i mange år endnu, så derfor var der ingen betænkningstid hos mig ved at lave en toårig aftale med Esbjerg Energy - det er her, jeg ønsker at spille, siger han.

Han fortæller i pressemeddelelsen, at det ikke er afgørende for ham at lave en masse mål og assister, men at han vil udfylde den rolle, som træneren ønsker. Det er ofte at arbejde hårdt.

- Kroppen kan fortsat holde til det, og selvom jeg ikke er 21 år længere, så føler jeg stadig, at jeg lærer en masse hver dag - det er også dét, der driver mig, siger Sune Hjulmand.

- Det handler udelukkende om, at holdet får succes, og det tror jeg på, at vi får igen i år.

Ved siden af karrieren som ishockeyspiller arbejder Sune Hjulmand 28 timer om ugen som pædagogmedhjælper på Tjæreborg skole.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge måtte trække sig fra Sygehus Sønderjylland: Nu huserer han andre steder i landet

Fodbold

Finnerne får deres EM-fest

Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce