Annonce
Sport

Energy har formentlig to "nye" forstærkninger med mod Rødovre

Brett Bellemore (nr. 73) er snart klar til at jagte pucke igen for Energy, efter han blev skadet i kampen mod SønderjyskE den 14. december. Foto: Jacob Schultz

Esbjerg Energys nye svenske center Kim Karlsson får sin debut fredag mod Rødovre. Amerikanske Brett Bellemore er også ved at være klar igen efter en skade.

Optakt: Når Esbjerg Energy fredag aften skøjter ind i hallen i Rødovre, er det med mindst et nyt ansigt i den gule trøje. Svenske Kim Karlsson blev hentet til klubben lige før årsskiftet, og han har trænet med de seneste dage og får sin debut i kampen.

Derudover ser det også ud til, at amerikanske Brett Bellemore er ved at være klar igen, efter at han gik i stykker i kampen mod SønderjyskE den 14. december. Som sædvanligt vil klubben ikke oplyse, hvilken skade spilleren har haft, men han har været under behandling og er tæt på at få grønt lys fra sundhedsstaben.

- Det er ikke 100 % sikkert, at han spiller i morgen (fredag, red.), men det bliver enten i den kamp eller på tirsdag (hjemme mod Rungsted, red.). Lægerne og fysioterapeuterne har taget sig godt af ham, og vi glæder os til at få ham tilbage på isen, siger cheftræner Mark Pederson.

Annonce

Optakt


  • Ishockey, ligaen
  • Fredag klokken 19.00: Rødovre Mighty Bulls - Esbjerg Energy
  • JV tipper: 2-4

Rosende ord fra Mark Pederson

Hvis Brett Bellemore bliver klar, vil det næsten være som at have en ny spiller med igen. Canadieren nåede nemlig kun syv kampe (et mål og fire assists) efter sin november-ankomst, inden han blev skadet.

- Det var lidt uheldigt, at han blev skadet, for han spillede måske sin bedste periode lige inden, og det så ud til, at han var ved at føle sig komfortabel efter at have fået flere kampe med relativt kort tid imellem. Jeg synes ikke, at vi nåede at se ret meget af, hvad han kan. Hans tilstedeværelse, den store krop, hans gode evne til at læse spillet, lederskabet og hans ro i spillet bringer meget til vores spil, lyder roserne fra Mark Pederson.

Der skulle altså være noget at se frem til for Energy-fansene i udekampen i Rødovre, hvor den positive stime med point i de sidste ni kampe og heraf syv sejre gerne skulle fortsættes. Måske med to "nye" i aktion.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Ny thai-restaurant i Brørup

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce