Annonce
Esbjerg Energy

Energy har tredjepladsen inden for rækkevidde

Esbjerg Energy har tredjepladsen inden for rækkevidde. Tirsdag aften spiller holdet i Herning. Arkivfoto: André Thorup

ESBJERG ENERGY: Tirsdag aften kører Esbjerg Energys bus til Herning for at se, om der nu virkelig også findes blå ræve, eller om det bare er et mærkværdigt navn for ishockeyholdet Herning Blue Fox.

Kampen er en kærkommen mulighed for Energy til at slå et hul på ni point ned til rivalerne fra Herning, der ikke har gjort meget væsen af sig i denne sæson. Mens Esbjerg Energy indtager fjerdepladsen med 36 point, ligger Herning på ottendepladsen med 30 point inden tirsdagens kamp.

Fredag aften hentede vestjydernes en pligtsejr i Odense, men Esbjerg Energy kom bestemt ikke sovende til sejren mod bundholdet fra Fyn.

Det var to scoringer af henholdsvis Travis Brown og Jeppe Vinther inden for bare 21 sekunder i midten af tredje periode, der vendte et truende nederlag til en sejr på 2-1.

Med en ny sejr kan Energy holde snor i tredjepladsen, hvor Frederikshavn inden sin kamp mod mesterholdet Rungsted har 39 point.

Kampen i Herning spilles klokken 19.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce