Annonce
Sport

Energy kan tage tredje sejr på stribe

Esbjerg Energys målmand Mathias Seldrup formåede at holde buret rent i torsdagens svære udekamp mod Aalborg Pirates. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Søndag har Esbjerg Energy mulighed for den tredje sejr i træk, når Odense Bulldogs kommer på besøg. SønderjyskE har svær udekamp mod Rungsted.

Optakt: Nogle sejre føles bare lidt bedre end andre. Nogle gange kommer en sejr bare ekstra tiltrængt. Energys 1-0-sejr i Aalborg torsdag aften må være en af disse. Det var nemlig første gang i lang tid, at en sejr ikke blev fulgt op af et nederlag.

Energy-backen Anders Krogsgaard fortæller da også, at den lange bustur hjem fra Aalborg var en af de bedre.

- Det var en god fornemmelse af, at vi var begyndt at spille 60 minutter koncentreret offensivt og defensivt. Det var godt nok kun en etmålskamp, men det var nok til en sejr, og det skal vi blive bedre til at tage med fremfor altid at tænke, at vi skal frem og score en masse mål, siger Anders Krogsgaard.

Annonce

Solid ny backduo

I kampen i Aalborg havde Energy for første gang nytilkomne Brady Austin med, og han dannede en solid rutineret amerikansk backduo med Brett Bellemore, og det var en klar forstærkning af holdet, mener Anders Krogsgaard.

- De spillede rigtig solidt og rutineret, og det hjælper hele vejen rundt i kæderne, at vi har fået to solide backer, der bare kan tage fat og give lidt ro og rutine til holdet, som vi måske har manglet lidt, siger Anders Krogsgaard.

Selvom sejren var den anden i træk, vil Anders Krogsgaard ikke gå med til at kalde det et vendepunkt. Der skal stadig bygges på, og søndag klokken 16 skal sejren følges op af en ny mod Odense Bulldogs.

På besøg i Rungsted

Søndag eftermiddag er det andet hold fra JVs område også i aktion. Her skal SønderjyskE hurtigt have lagt det uheldige 1-4-nederlag fredag aften mod Herning bag sig.

SønderjyskE er nemlig på besøg hos topholdet Rungsted klokken 15, som inden kampen er ti point foran SønderjyskE og de to andre forfølgere, Aalborg Pirates og Frederikshavn White Hawks. Senest måtte Rungsted ud i overtid, før holdet kunne besejre Odense Bulldogs med 5-4.

Der er således lagt op til et spændende opgør mellem to af de stærkeste hold hidtil i ligaen med et SønderjyskE-hold på jagt efter en ny optur efter fredagens nedtur.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce